Колико су заиста "јефтине" препоручене дестинације

Уколико волите да путујете али за просечно путовање морате да штедите минимум годину дана представљамо вам седам дестинација које можете посетити и уштедети.

Путовања 29.04.2014 | 19:09
Колико су заиста "јефтине" препоручене дестинације

Хотелски претраживач Триваго је у оквиру истраживања, који показује просечне цене хотелског смештаја, припремио 7 неодољивих дестинација, које неће оштетити ваш џеп.
Упоредивши цене за стандардну двокревенту собу приказује дестинације, које се свакако исплати посетити, а при томе и уштедити. Истраживање показује који месец је најпогоднији за посету, на основу просечне цене за хотелску собу.

1. Будимпешта, Мађарска
Зашто посетити?
Главни град Мађарске и такозвана краљица Дунава. Град који спаја брдовити Будим и ниску Пешту, проткан мостовима и плаветнилом Дунава, крије се на само неколико сати вожње од Београда и Новог Сада.
Када посетити?
Фебруар – 59 евра, јануар и новембар – 64евра.

2. Охрид, Македонија
Зашто посетити?
Бисер Македоније и једно од најлепших језера у регији. Познато по прелепој природи, гастрономској понуди али и добрим забавама. Град који носи епитет Балканског Јерусалима, због легенди о 365 манастира, колико има и дана у години.
Када посетити?
Март – 41евро, април и новембар 42 евра.


3. Рига, Летонија
Зашто посетити?
Главни град Летоније, и бисер Балтика. Изузетна архитектура која се уздиже надомак ушћа реке Даугаве. Град који је под заштитом УНЕСЦО културне баштине, захваљујући богатој историји, која се прожима улицама.
Када посетити?
Фебруар – 64 евра, март – 67 евра и април 70 евра

4. Гранада, Шпанија
Зашто посетити?
Шпанска клима је надалеко позната, нарочито ако одпутујете у сунчану Андалузију бићете сведок обиља сунчаних дана. Гранада пружа идеалан спој медитерана и планинске климе, спајајући Средоземно море и чувену Сијера Неваду. Музеј Алхамбра је свакако незаобилазана знаменитост, која ће употпунити вашу посету.
Када посетити?
Август – 61 евро, јул и фебруар 63 евра.

5. Варшава, Пољска
Зашто посетити?
Варшава није само главни град Пољске, већ и њено највеће културно, историјско и научно средиште. За понеке тмуран град, али када га поближе упознате, уживаћете у многобронијм ресторанима, баровима и уличним представама.
Када посетити?
Август 58 евра, јул и јануар 61 евра


6. Атина, Грчка
Зашто посетити?
Колевка античке културе и родно место чувеног Сократа. Град посвећен богињи Атини, који краси бели Акпрољ. Са преко 3000 година старом историјом, је почетна тачка западне цивилизације и место које свакако вреди посетити за дозу културе.
Када посетити?
Децембар 68 евра, март и фебруар 69 евра

7. Бохињ, Словенија
Зашто посетити?
Највеће словеначко језеро, које се крије у самој долини помпозних Алпа. Можда мало у сенци бледског језера, али свакако одише свежином нетакнуте природе. Идилично место за краћи викенд предах или спортске активности.
Када посетити?
Март – 69 евра, април 72евра, новембар 73евра

Коментари / 0

Оставите коментар