Koliko su zaista "jeftine" preporučene destinacije

Ukoliko volite da putujete ali za prosečno putovanje morate da štedite minimum godinu dana predstavljamo vam sedam destinacija koje možete posetiti i uštedeti.

Putovanja 29.04.2014 | 19:09
Koliko su zaista "jeftine" preporučene destinacije

Hotelski pretraživač Trivago je u okviru istraživanja, koji pokazuje prosečne cene hotelskog smeštaja, pripremio 7 neodoljivih destinacija, koje neće oštetiti vaš džep.
Uporedivši cene za standardnu dvokreventu sobu prikazuje destinacije, koje se svakako isplati posetiti, a pri tome i uštediti. Istraživanje pokazuje koji mesec je najpogodniji za posetu, na osnovu prosečne cene za hotelsku sobu.

1. Budimpešta, Mađarska
Zašto posetiti?
Glavni grad Mađarske i takozvana kraljica Dunava. Grad koji spaja brdoviti Budim i nisku Peštu, protkan mostovima i plavetnilom Dunava, krije se na samo nekoliko sati vožnje od Beograda i Novog Sada.
Kada posetiti?
Februar – 59 evra, januar i novembar – 64evra.

2. Ohrid, Makedonija
Zašto posetiti?
Biser Makedonije i jedno od najlepših jezera u regiji. Poznato po prelepoj prirodi, gastronomskoj ponudi ali i dobrim zabavama. Grad koji nosi epitet Balkanskog Jerusalima, zbog legendi o 365 manastira, koliko ima i dana u godini.
Kada posetiti?
Mart – 41evro, april i novembar 42 evra.


3. Riga, Letonija
Zašto posetiti?
Glavni grad Letonije, i biser Baltika. Izuzetna arhitektura koja se uzdiže nadomak ušća reke Daugave. Grad koji je pod zaštitom UNESCO kulturne baštine, zahvaljujući bogatoj istoriji, koja se prožima ulicama.
Kada posetiti?
Februar – 64 evra, mart – 67 evra i april 70 evra

4. Granada, Španija
Zašto posetiti?
Španska klima je nadaleko poznata, naročito ako odputujete u sunčanu Andaluziju bićete svedok obilja sunčanih dana. Granada pruža idealan spoj mediterana i planinske klime, spajajući Sredozemno more i čuvenu Sijera Nevadu. Muzej Alhambra je svakako nezaobilazana znamenitost, koja će upotpuniti vašu posetu.
Kada posetiti?
Avgust – 61 evro, jul i februar 63 evra.

5. Varšava, Poljska
Zašto posetiti?
Varšava nije samo glavni grad Poljske, već i njeno najveće kulturno, istorijsko i naučno središte. Za poneke tmuran grad, ali kada ga pobliže upoznate, uživaćete u mnogobronijm restoranima, barovima i uličnim predstavama.
Kada posetiti?
Avgust 58 evra, jul i januar 61 evra


6. Atina, Grčka
Zašto posetiti?
Kolevka antičke kulture i rodno mesto čuvenog Sokrata. Grad posvećen boginji Atini, koji krasi beli Akprolj. Sa preko 3000 godina starom istorijom, je početna tačka zapadne civilizacije i mesto koje svakako vredi posetiti za dozu kulture.
Kada posetiti?
Decembar 68 evra, mart i februar 69 evra

7. Bohinj, Slovenija
Zašto posetiti?
Najveće slovenačko jezero, koje se krije u samoj dolini pompoznih Alpa. Možda malo u senci bledskog jezera, ali svakako odiše svežinom netaknute prirode. Idilično mesto za kraći vikend predah ili sportske aktivnosti.
Kada posetiti?
Mart – 69 evra, april 72evra, novembar 73evra

Komentari / 0

Ostavite komentar