Ђаци на ФБ групи објављују шокантне снимке насиља!

Млади настављају да шокирају фотографијама које објављују на друштвеним мрежама.

Босна и Херцеговина 29.04.2014 | 13:56
 Ђаци на ФБ групи објављују шокантне снимке насиља!


Након Фејсбук групе „Највеће дроље основних и средњих школа“ која је згрозила цели регион, а у случају се умешала и полиција, средњошколци су на овој друштвеној мрежи покренули Фејсбук групу „Уживо из балканских школа“, на којима показују шокантне детаље са школских одмора, али и за време наставе.

Администратор ове групе, која окупља више од 20.000, углавном средњошколаца из БиХ, Србије, Црне Горе и Хрватске, објављује фотографије на којима се млади хвале насилничким понашањем у школи. Неке од фотографија су плод младалачке маште и енергије, али у већини случајевима реч је о опасним и застрашујућим стварима.


Тако, група ученика из "Мјешовите школе" у Кључу хвали се фотографијама на којима се види како су са зида скинули школску таблу, а себе потписују као „краљеви“. Да би показали да су „бољи“ од њих, средњошколци из "Економске школе" из Чапљине сломили су и фотографисали школски сто.


Ученици из "Средње струковне" школе у Широком Бријегу фотографисали су се у учионици са ножем и
гас маском. Објављене су и фотографије ученика који спавају на настави, злостављају професоре и уништавају инвентар.

Проф. др. Јасминка Диздаревић казала је да такво насилничко понашање у школским клупама заправо открива једну крупнију ствар од самог насиља, а то је кризу у породици.- Морамо се вратити коренима, када нам је стабилност породице била најважнија. Када нам је породица била важнија од стабилности на послу – каже др. Диздаревић.

Насилничко понашање деце у школским клупама показује да родитељи не знају чиме се њихова деца баве и како проводе своје време.


- Алармантно се, као друштво, морамо позабавити децом од обданишта од факултета. Своје дете морамо пратити 24 сата, и максимално га укључити у свој живот – каже др. Диздаревић.

Коментари / 0

Оставите коментар