Đaci na FB grupi objavljuju šokantne snimke nasilja!

Mladi nastavljaju da šokiraju fotografijama koje objavljuju na društvenim mrežama.

Bosna i Hercegovina 29.04.2014 | 13:56
 Đaci na FB grupi objavljuju šokantne snimke nasilja!


Nakon Fejsbuk grupe „Najveće drolje osnovnih i srednjih škola“ koja je zgrozila celi region, a u slučaju se umešala i policija, srednjoškolci su na ovoj društvenoj mreži pokrenuli Fejsbuk grupu „Uživo iz balkanskih škola“, na kojima pokazuju šokantne detalje sa školskih odmora, ali i za vreme nastave.

Administrator ove grupe, koja okuplja više od 20.000, uglavnom srednjoškolaca iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, objavljuje fotografije na kojima se mladi hvale nasilničkim ponašanjem u školi. Neke od fotografija su plod mladalačke mašte i energije, ali u većini slučajevima reč je o opasnim i zastrašujućim stvarima.


Tako, grupa učenika iz "Mješovite škole" u Ključu hvali se fotografijama na kojima se vidi kako su sa zida skinuli školsku tablu, a sebe potpisuju kao „kraljevi“. Da bi pokazali da su „bolji“ od njih, srednjoškolci iz "Ekonomske škole" iz Čapljine slomili su i fotografisali školski sto.


Učenici iz "Srednje strukovne" škole u Širokom Brijegu fotografisali su se u učionici sa nožem i
gas maskom. Objavljene su i fotografije učenika koji spavaju na nastavi, zlostavljaju profesore i uništavaju inventar.

Prof. dr. Jasminka Dizdarević kazala je da takvo nasilničko ponašanje u školskim klupama zapravo otkriva jednu krupniju stvar od samog nasilja, a to je krizu u porodici.- Moramo se vratiti korenima, kada nam je stabilnost porodice bila najvažnija. Kada nam je porodica bila važnija od stabilnosti na poslu – kaže dr. Dizdarević.

Nasilničko ponašanje dece u školskim klupama pokazuje da roditelji ne znaju čime se njihova deca bave i kako provode svoje vreme.


- Alarmantno se, kao društvo, moramo pozabaviti decom od obdaništa od fakulteta. Svoje dete moramo pratiti 24 sata, i maksimalno ga uključiti u svoj život – kaže dr. Dizdarević.

Komentari / 0

Ostavite komentar