Кенијци најбољи на БГ маратону

Кенијски атлетичари освојили су прва три места на 27. Београдском маратону, а победио је Талам Бенард Кипкорир.

Остали спортови 28.04.2014 | 13:54
Кенијци најбољи на БГ маратону

Кипкорир је до победе дошао за два сата, 14 минута и 35 секунди, што му је лични рекорд.

"Првих 20 километара је било добро, супер сам трчао, пошто је било низбрдо. Касније је била узбрдица и сметао је ветар, па ми је било тешко да трчим. Задовољан сам што сам лични рекорд поставио у Београду", рекао је Кипкорир после трке.

Упитан да ли ће се вратити на Београдски маратон, он је рекао да би волео, али да ће о томе морати да разговара са својим менаџером.

"Са задовољством ћу се вратити у Београд", рекао је Кипкорир.

Друго место заузео је Самоеј Кимели Пол са 2:15,48, док је трећи кроз циљ прошао Киутум Едвин Киплагат са 2:21,50. Заменик градоначелника Андреја Младеновић и промотер трке, светски рекордер на 400 метара с препонама Кевин Јанг држали су траку на циљу.

И код атлетичарки славила је Кенијка – Ајабеј Велери Џемели. Она је трку дугу 42.195 метара завршила у времену 2.37,07. Друго место освојила је још једна Кенијка Кимути Хелен Џепкосеј (2:42,24), а треће Етиопљанка Мули Јенелем Ајано (2:43,45).

"Задовољна сам трком, иако је била јако тешка. Ветар нам је много сметао. Свиђа ми се Београд", рекла је Џемели после трке.

Српска атлетичарка Ана Суботић освојила је четврто место са временом 2:44,03 и уједно освојила титулу шампионке Балкана.

У полумаратону су славили Дарко Живановић и Оливера Јевтић.

На традиционалном Београдском маратону оборени су сви рекорди пошто је учествовало више од 3.000 атлетичара и више од 20.000 људи у Трци задовољства.

Коментари / 0

Оставите коментар