Kenijci najbolji na BG maratonu

Kenijski atletičari osvojili su prva tri mesta na 27. Beogradskom maratonu, a pobedio je Talam Benard Kipkorir.

Ostali sportovi 28.04.2014 | 13:54
Kenijci najbolji na BG maratonu

Kipkorir je do pobede došao za dva sata, 14 minuta i 35 sekundi, što mu je lični rekord.

"Prvih 20 kilometara je bilo dobro, super sam trčao, pošto je bilo nizbrdo. Kasnije je bila uzbrdica i smetao je vetar, pa mi je bilo teško da trčim. Zadovoljan sam što sam lični rekord postavio u Beogradu", rekao je Kipkorir posle trke.

Upitan da li će se vratiti na Beogradski maraton, on je rekao da bi voleo, ali da će o tome morati da razgovara sa svojim menadžerom.

"Sa zadovoljstvom ću se vratiti u Beograd", rekao je Kipkorir.

Drugo mesto zauzeo je Samoej Kimeli Pol sa 2:15,48, dok je treći kroz cilj prošao Kiutum Edvin Kiplagat sa 2:21,50. Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović i promoter trke, svetski rekorder na 400 metara s preponama Kevin Jang držali su traku na cilju.

I kod atletičarki slavila je Kenijka – Ajabej Veleri Džemeli. Ona je trku dugu 42.195 metara završila u vremenu 2.37,07. Drugo mesto osvojila je još jedna Kenijka Kimuti Helen DŽepkosej (2:42,24), a treće Etiopljanka Muli Jenelem Ajano (2:43,45).

"Zadovoljna sam trkom, iako je bila jako teška. Vetar nam je mnogo smetao. Sviđa mi se Beograd", rekla je Džemeli posle trke.

Srpska atletičarka Ana Subotić osvojila je četvrto mesto sa vremenom 2:44,03 i ujedno osvojila titulu šampionke Balkana.

U polumaratonu su slavili Darko Živanović i Olivera Jevtić.

Na tradicionalnom Beogradskom maratonu oboreni su svi rekordi pošto je učestvovalo više od 3.000 atletičara i više od 20.000 ljudi u Trci zadovoljstva.

Komentari / 0

Ostavite komentar