Кличко одбранио титулу

Украјински боксер Владимир Кличко по 25. у каријери је одбранио титулу светског шампиона, победом над Алексом Лепаијем нокаутом у петој рунди.

Остали спортови 28.04.2014 | 13:42
Кличко одбранио титулу

Млађи од браће Кличко је на тај начин задржао титуле у тешкој категорији у верзијама WБО, WБА, ИБФ и ИБО, после меча у Оберхаусену у којем аустралијски боксер није имао ни шансу против њега.

Кличко је доминирао од почетка сусрета, одмах је кренуо агресивно, док му Лепаи практично није упутио ниједан озбиљнији ударац. На крају, после два нокдауна, судија је у петој рунди досудио победу Украјинца нокаутом.

„Нисам се ни ознојио“, био је први коментар Кличка после меча.

Украјински боксер тако је наставио низ без пораза у последњих десет година, док је Лепаи, пореклом из Самое, до највеће борбе у каријери имао скор 30-4-3, а 24 победе остварио је нокаутом.

Кличко је неприкосновени владар у тешкој категорији. У његовом власништву је четири појаса светског шампиона и појас престижног Ринг магазина. Једино му фали појас у WБЦ верзији, а који се налазио у поседу његовог старијег брата Виталија, који је завршио боксерску каријеру и прешао у политичке воде.

Коментари / 0

Оставите коментар