Kličko odbranio titulu

Ukrajinski bokser Vladimir Kličko po 25. u karijeri je odbranio titulu svetskog šampiona, pobedom nad Aleksom Lepaijem nokautom u petoj rundi.

Ostali sportovi 28.04.2014 | 13:42
Kličko odbranio titulu

Mlađi od braće Kličko je na taj način zadržao titule u teškoj kategoriji u verzijama WBO, WBA, IBF i IBO, posle meča u Oberhausenu u kojem australijski bokser nije imao ni šansu protiv njega.

Kličko je dominirao od početka susreta, odmah je krenuo agresivno, dok mu Lepai praktično nije uputio nijedan ozbiljniji udarac. Na kraju, posle dva nokdauna, sudija je u petoj rundi dosudio pobedu Ukrajinca nokautom.

„Nisam se ni oznojio“, bio je prvi komentar Klička posle meča.

Ukrajinski bokser tako je nastavio niz bez poraza u poslednjih deset godina, dok je Lepai, poreklom iz Samoe, do najveće borbe u karijeri imao skor 30-4-3, a 24 pobede ostvario je nokautom.

Kličko je neprikosnoveni vladar u teškoj kategoriji. U njegovom vlasništvu je četiri pojasa svetskog šampiona i pojas prestižnog Ring magazina. Jedino mu fali pojas u WBC verziji, a koji se nalazio u posedu njegovog starijeg brata Vitalija, koji je završio boksersku karijeru i prešao u političke vode.

Komentari / 0

Ostavite komentar