Очистите јетру

Америчка докторка Хилда Кларк саветовала је чишћење јетре помоћу горке соли, односно магнезијум сулфата који може да се купи у апотекама.

Здравље 28.04.2014 | 10:49
Очистите јетру

Чувена америчка докторка Хилда Кларк (1928-2009) саветовала је чишћење јетре помоћу горке соли, односно магнезијум сулфата који може да се купи у апотекама. Њен рецепт каже да помешате четири кашике горке соли са три шоље изворске или флаширане воде и сипате у стаклену теглу.

Да би се дотерао укус може се додати 1/8 кашичице витамина Ц у праху. Теглу ставите у фрижидер. Прву чашу (1/4 раствора) попијте у 18 часова, другу четвртину раствора попијте у 20 часова. У 21.45 измерите пола шоље маслиновог уља коју треба допунити соком од црвеног грејпфрута, ставите у теглу са затварачем и добро промућкајте док се не добије бистар сок попут воде.

Тако припремљен микс треба попити у 22 сата. Потом што пре лећи у кревет на леђа и мировати најмање 20 минута. Ујутру у 8 сати попијте трећу четвртину дозе раствора горке соли. Поново лезите у кревет. У 10 часова попијте последњу четвртину горке соли. За све време не треба ништа јести. У подне попијте неки воћни сок. Сат касније поједите нешто лагане хране до вечере. Поступак је најбоље планирати за време викенда када се не иде нигде од куће, нити се очекују гости. Поновити за две недеље.

Коментари / 0

Оставите коментар