Očistite jetru

Američka doktorka Hilda Klark savetovala je čišćenje jetre pomoću gorke soli, odnosno magnezijum sulfata koji može da se kupi u apotekama.

Zdravlje 28.04.2014 | 10:49
Očistite jetru

Čuvena američka doktorka Hilda Klark (1928-2009) savetovala je čišćenje jetre pomoću gorke soli, odnosno magnezijum sulfata koji može da se kupi u apotekama. Njen recept kaže da pomešate četiri kašike gorke soli sa tri šolje izvorske ili flaširane vode i sipate u staklenu teglu.

Da bi se doterao ukus može se dodati 1/8 kašičice vitamina C u prahu. Teglu stavite u frižider. Prvu čašu (1/4 rastvora) popijte u 18 časova, drugu četvrtinu rastvora popijte u 20 časova. U 21.45 izmerite pola šolje maslinovog ulja koju treba dopuniti sokom od crvenog grejpfruta, stavite u teglu sa zatvaračem i dobro promućkajte dok se ne dobije bistar sok poput vode.

Tako pripremljen miks treba popiti u 22 sata. Potom što pre leći u krevet na leđa i mirovati najmanje 20 minuta. Ujutru u 8 sati popijte treću četvrtinu doze rastvora gorke soli. Ponovo lezite u krevet. U 10 časova popijte poslednju četvrtinu gorke soli. Za sve vreme ne treba ništa jesti. U podne popijte neki voćni sok. Sat kasnije pojedite nešto lagane hrane do večere. Postupak je najbolje planirati za vreme vikenda kada se ne ide nigde od kuće, niti se očekuju gosti. Ponoviti za dve nedelje.

Komentari / 0

Ostavite komentar