Шта ће бити са друштвеном мрежом Гоогле+?

Након осам година Виц Гундотра напустиће Гоогле. Шта то значи за Гоогле+, пројекат који је покренуо и примарно се њиме бавио последњих неколико година?
Чини се како ће се престати да се надмеће са другим друштвеним мрежама и постати платформа за Гооглеове услуге.

Информационе технологије 26.04.2014 | 09:49
Шта ће бити са друштвеном мрежом Гоогле+?

Извори блиски диву из Моунтаин Виеwа које наводи Тецх Црунцх кажу како је у компанији у току реорганизација тимова који су се бавили том друштвеном мрежом, а који су заједно бројали између 1000 и 1200 запослених.

Тим који се бавио Хангоутсом тако би требало да буде придружен екипи за Андроид. Истим путем могли би да крену и они који се баве сервисом за фотографије.

Шта ће бити с онима који неће прећи у Андроид још се не зна. Нагађа се како би Лари Пејџ могао следитипример Марка Закерберга и преусмерити их на развој начина како извући максимум из корисника мобилних уређаја. Могуће је и како ће правити wидгете који би Г+ користили као платформу, уместо као посебан производ.

Следи, изгледа, и једна велика промена: интеграција Плуса у друге сервисе више неће бити обвезна. Постојеће интеграције неће нестати, али ће њихов значај и утицај бити мањи. Део несугласица које је Гундотра имао с остатком Гооглеа био је, наводно, везан управо уз форсирање тих интеграција, које нису свима добро селе.

Његово ће место заузети Дејвид Бесбрис, док би делове Плуса требало да преузме “особа задужена за Цхроме”. Да ли је то Сундар Пицхаи или нетко други, није познато.

Наводно је Фацебоокова куповина Wхатсаппа имала пресудан утицај на одлуку о маргинализацији Плуса. Сматрало се како је Гоогле пропустио “највећу аквизицију у простору друштвених мрежа”.

Коментари / 0

Оставите коментар