Вујошевић: Да победимо и преживимо

Тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је да се нада да ће његова екипа успети да одбрани титулу шампиона АБА лиге освојену прошле године.

Кошарка 25.04.2014 | 14:06
Вујошевић: Да победимо и преживимо

’Црно-бели’ у полуфиналу ’фајнал фора’ регионалног такмичења играју са Цедевитом, а тај меч игра се вечерас од 20 часова у београдској „Комбанк арени“.

„Док се не заврши овај ’фајнал фор’, Партизан је шампион. Ми бранимо шампионску титулу и ја се надам да ће после завршног турнира прстен остати на старом месту. Веома поштујемо екипу Цедевите, то је добар клуб, са добром селекцијом играча и веома квалитетним тренером“, рекао је Вујошевић.

Тренер Партизана рекао је да ће утакмицу одлучити расположење и квалитет играча.

„Познајемо се добро, играли смо двапут утакмице током ове сезоне. Сигурно да ће неке ствари да се покажу као нове, можда буде изненађења у игри, али то неће одлучити победника већ расположење и квалитет играча“, додао је Вујошевић.

Вујошевић је истакао важност тог меча и додао да се нада да то неће створити притисак на играче.

„За нас, као и за Цедевиту ово је изузетно важна утакмица. Квалификациона за Евролигу, улог је огроман, али то не треба да произведе оптерећеност, већ жељу и мотивацију“, рекао је тренер Партизана.

Вујошевић је рекао да тај меч за његов клуб доноси преживљавање, јер је финансијска ситуација у Партизану веома лоша.

„Овај меч за Партизан значи преживљавање, пошто сви знате финансијску ситуацију. Али, ми имамо спортске мотиве и ја позивам публику да препозна значај овог сусрета, да покажу приваженост и да нам помогну да преживимо. Њихова помоћ са трибина, спортска, без националних мотива, је оно што очекујемо и што нам је потребно“, рекао је Вујошевић.

Кошаркаш Партизана Жофри Ловрењ рекао је да је његова екипа спремна да пружи максимум како би остварила циљ, а то је одбрана титуле.

„Биће изузетно тешко против Цедевите. Ово је важна утакмица за нас. Имамо пун респект према њима, али смо спремни да се боримо и остваримо свој циљ“, рекао је Ловрењ.

Коментари / 0

Оставите коментар