За ЕУ више од 85 одсто грађана БиХ

Више од 85 одсто испитаних грађана БиХ има позитивно мишљење о придруживању Европској унији, што је за пет процената већа подршка приступању Унији у односу на фебруар прошле године.

Босна и Херцеговина 25.04.2012 | 09:38
За ЕУ више од 85 одсто грађана БиХ

Овај податак наведен је у Информацији Дирекције за европске интеграције БиХ о резултатима истраживања јавног мњења проведеног у фебруару ове године, а коју је јуче усвојио Савјет министара БиХ.

"Приступање подржава 90 посто испитаника из ФБиХ те око три четвртине испитаника из РС. Да је стварање нових радних мјеста највећа предност уласка у ЕУ сматра 40 од 100 испитаника, што је два пута више у односу на број грађана који мисле да ће улазак у ЕУ гарантује мир и политичку стабилност", истакнуто је у информацији Дирекције, у којој пише и да само седам посто испитаника мисли да нема предности од уласка у ЕУ.

Већина испитаника вјерује да су главни недостаци уласка у ЕУ већи трошкови живота и порези, али је овај одговор значајно мањи у односу на истраживање из 2012. године. Истраживање је показало и да готово двије трећине грађана сматра да је борба против корупције најзначајнија реформа коју треба провести.

Коментари / 0

Оставите коментар