Фискализација у Српској уништила занатлије

Процес фискализације је био комплетан промашај за привреду. Између осталог, потврдила је то данас и владајућа гарнитура.

Република Српска 25.04.2012 | 09:38
Фискализација у Српској  уништила занатлије

Оно у шта су се клели прије неколико година сада покајнички признају да је била грешка. Грешка коју ће
покушати да исправе тако што ће занатлије убудуће ослободити трошкова који су имали до сада.

Занатлије и мали предузетници и даље ће имати фисклане касе и издаваће рачуне али неће више морати да плаћају накнаде оператерима нити да полажу рачуне Пореској управи.

Опозиција није пропустила прилику да изнесе низ оптужби на рачун власти али и да понови да су били у праву када су тврдили да ће фисклаизација уништити заталије а омогућити богаћење појединаца.

НДП-ов Драган Чавић позвао је Владу Републике Српске да у потпуности укине Закон о фискланим касама.

Власт је украла наше идеје – а све због прикупљања политичких поена пред изборе. Овакве али и сличне реченице могле су се чути из опозиционих редова. За ПДП ради се искључиво о ''козметичким промјенама.


Ван сваке памети је то што опозција прича – одговорио је министар финансија. Зоран Тегелтија је експресно одбацио оптужбе опозиционара. Упркос чињеници да је велики број занатских радњи затворен због енормних намета, Тегелтија је бранио сам процес фисклаизације у Републици Српској и то као добар. А о причи о монополу не жели ни да чује.

Док Зоран Тегелтија, тврди, да се опозиција бави нечим што је било прије неколико година - опозиционари узвраћају да на овоме неће стати. Инсистираће да надлежни органи испитају процес набавке и продаје фискланих каса и да се коначно утврди ко је од тога напунио џепове.

БН ТВ





Коментари / 0

Оставите коментар