Fiskalizacija u Srpskoj uništila zanatlije

Proces fiskalizacije je bio kompletan promašaj za privredu. Između ostalog, potvrdila je to danas i vladajuća garnitura.

Republika Srpska 25.04.2012 | 09:38
Fiskalizacija u Srpskoj  uništila zanatlije

Ono u šta su se kleli prije nekoliko godina sada pokajnički priznaju da je bila greška. Greška koju će
pokušati da isprave tako što će zanatlije ubuduće osloboditi troškova koji su imali do sada.

Zanatlije i mali preduzetnici i dalje će imati fisklane kase i izdavaće račune ali neće više morati da plaćaju naknade operaterima niti da polažu račune Poreskoj upravi.

Opozicija nije propustila priliku da iznese niz optužbi na račun vlasti ali i da ponovi da su bili u pravu kada su tvrdili da će fisklaizacija uništiti zatalije a omogućiti bogaćenje pojedinaca.

NDP-ov Dragan Čavić pozvao je Vladu Republike Srpske da u potpunosti ukine Zakon o fisklanim kasama.

Vlast je ukrala naše ideje – a sve zbog prikupljanja političkih poena pred izbore. Ovakve ali i slične rečenice mogle su se čuti iz opozicionih redova. Za PDP radi se isključivo o ''kozmetičkim promjenama.


Van svake pameti je to što opozcija priča – odgovorio je ministar finansija. Zoran Tegeltija je ekspresno odbacio optužbe opozicionara. Uprkos činjenici da je veliki broj zanatskih radnji zatvoren zbog enormnih nameta, Tegeltija je branio sam proces fisklaizacije u Republici Srpskoj i to kao dobar. A o priči o monopolu ne želi ni da čuje.

Dok Zoran Tegeltija, tvrdi, da se opozicija bavi nečim što je bilo prije nekoliko godina - opozicionari uzvraćaju da na ovome neće stati. Insistiraće da nadležni organi ispitaju proces nabavke i prodaje fisklanih kasa i da se konačno utvrdi ko je od toga napunio džepove.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar