Притвор за бивше припаднике ХВО-а из Оџака

Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор бившим припадницима ХВО-а Маријану Брњићу, Пави и Илији Главашу и Мартину Барукчићу, осумњиченима за ратни злочин над српским цивилима у Оџаку 1992. године.

Босна и Херцеговина 25.04.2012 | 09:38
Притвор за бивше припаднике ХВО-а из Оџака

Увидом у доказни материјал Суд је утврдио да постоји основана сумња да су осумњичени починили кривично дјело за које се терете, саопштено је из Суда БиХ.

Притвор је одређен због бојазни да ће, уколико се нађу на слободи, уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, односно да ће ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или прикриваче.

За Брњића и двојицу Главаша притвор је одређен и због постојања околности које указују на опасност од бјекства.

Маријан Брњић, Паво Главаш, Илија Главаш и Мартин Барукчић ухапшени су због сумње да су као припадници 102. бригаде ХВО-а Оџак од јуна до августа 1992. године на подручју оџачке општини починили ратни злочин над српским цивилима.

Из Тужилаштва БиХ раније је саопштено да су Брњић и двојица Главаша осумњичени за силовање више Српкиња са оџачког подручја.

Они су ухапшени 20. априла, а дан касније и Барукчић коме се на терет ставља ратни злочин над жртвама српске националности са подручја Оџака.

Коментари / 0

Оставите коментар