Pritvor za bivše pripadnike HVO-a iz Odžaka

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor bivšim pripadnicima HVO-a Marijanu Brnjiću, Pavi i Iliji Glavašu i Martinu Barukčiću, osumnjičenima za ratni zločin nad srpskim civilima u Odžaku 1992. godine.

Bosna i Hercegovina 25.04.2012 | 09:38
Pritvor za bivše pripadnike HVO-a iz Odžaka

Uvidom u dokazni materijal Sud je utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivično djelo za koje se terete, saopšteno je iz Suda BiH.

Pritvor je određen zbog bojazni da će, ukoliko se nađu na slobodi, uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Za Brnjića i dvojicu Glavaša pritvor je određen i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva.

Marijan Brnjić, Pavo Glavaš, Ilija Glavaš i Martin Barukčić uhapšeni su zbog sumnje da su kao pripadnici 102. brigade HVO-a Odžak od juna do avgusta 1992. godine na području odžačke opštini počinili ratni zločin nad srpskim civilima.

Iz Tužilaštva BiH ranije je saopšteno da su Brnjić i dvojica Glavaša osumnjičeni za silovanje više Srpkinja sa odžačkog područja.

Oni su uhapšeni 20. aprila, a dan kasnije i Barukčić kome se na teret stavlja ratni zločin nad žrtvama srpske nacionalnosti sa područja Odžaka.

Komentari / 0

Ostavite komentar