Сарајево: Демонстранти се разишли

Испред зграде Парламента Федерације БиХ /ФБиХ/ завршени су мирни протести које је организовало Удружење незапослених у БиХ.

 

Босна и Херцеговина 25.04.2012 | 09:38
Сарајево: Демонстранти се разишли

У згради федералног Парламента координатор Удружења незапослених Хасан Сејдић остао је да чека да га неко од представника власти прими и изјасни се о захтјевима овог удружења.

Удружење незапослених претходно је предало захтјеве представницима федералног парламента, међу којима је и захтјев за покретање економије и отварање нових радних мјеста.

Сејдић је рекао новинарима да удружење тражи јасан план развоја, те укидање кантона и скупе администрације.

"Овдје смо зато што први пут у парламентарну процедуру улази измјена Устава ФБиХ. Политичари кажу да не могу развити економију и повећати  број радних мјеста зато што су лоше уставне промјене, али сада је
прилика да се то промијени", додао је Сејдић.

Више од стотину демонстраната на протестима је, уз звуке пиштаљки, тражило право на посао и живот достојан човјека, а носили су  транспаренте на којима је писало: "Хоћемо посао", "Немам од чега живјети," "Хоћемо у ЕУ"...

У згради Парламента ФБиХ данас се одржава сједница Представничког дома федералног Парламента о уставним реформама у ФБиХ.

Коментари / 0

Оставите коментар