Sarajevo: Demonstranti se razišli

Ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ završeni su mirni protesti koje je organizovalo Udruženje nezaposlenih u BiH.

 

Bosna i Hercegovina 25.04.2012 | 09:38
Sarajevo: Demonstranti se razišli

U zgradi federalnog Parlamenta koordinator Udruženja nezaposlenih Hasan Sejdić ostao je da čeka da ga neko od predstavnika vlasti primi i izjasni se o zahtjevima ovog udruženja.

Udruženje nezaposlenih prethodno je predalo zahtjeve predstavnicima federalnog parlamenta, među kojima je i zahtjev za pokretanje ekonomije i otvaranje novih radnih mjesta.

Sejdić je rekao novinarima da udruženje traži jasan plan razvoja, te ukidanje kantona i skupe administracije.

"Ovdje smo zato što prvi put u parlamentarnu proceduru ulazi izmjena Ustava FBiH. Političari kažu da ne mogu razviti ekonomiju i povećati  broj radnih mjesta zato što su loše ustavne promjene, ali sada je
prilika da se to promijeni", dodao je Sejdić.

Više od stotinu demonstranata na protestima je, uz zvuke pištaljki, tražilo pravo na posao i život dostojan čovjeka, a nosili su  transparente na kojima je pisalo: "Hoćemo posao", "Nemam od čega živjeti," "Hoćemo u EU"...

U zgradi Parlamenta FBiH danas se održava sjednica Predstavničkog doma federalnog Parlamenta o ustavnim reformama u FBiH.

Komentari / 0

Ostavite komentar