Нема приједлога за рјешавање дуга

Министар просторног уређења и заштите околине Кантона Сарајево Златко Петровић није у предвиђеном року, до 15.00 часова, послао приједлог за рјешавање дуговања предузећа "Сарајевогас" према компанији "БХ гас".

 

Босна и Херцеговина 25.04.2012 | 09:38
Нема приједлога за рјешавање дуга

"БХ гас" је раније упозорио да би грађани Сарајева ускоро могли остати без гаса, уколико не буде конкретних и одговарајућих приједлога о начину рјешавања 53 милиона КМ дуга. У овој компанији истичу да је проблем дуговања потребно хитно ријешити, с обзиром на то да имају уговорне обавезе према руској компанији "Гаспром Експорт".

"БХ гас" је договорени износ дуга требао да почне отплаћивати 15. априла, али то није у могућности извршити јер "Сарајевогас" и "Топлане" Сарајево не измирују своја дуговања према њима. Због тога ће се делегације "БХ гаса" и "Енергоинвеста" у четвртак, 24. априла, састати са представницима компаније "Гаспром Експорт" у Санкт Петербургу и упознати их са својом позицијом и актуелним стањем, саопштено је из "БХ гаса".

Коначна одлука о евентуалном искључењу гаса грађанима Сарајева биће донесена након састанка управе компаније "БХ гас" у понедјељак, 28. априла.

Петровић је раније најавио да ће данас до 15.00 часова информисати "БХ гас" хоће ли и на који начин бити ријешено дуговање према овој фирми.

"БХ гас" до сада није добио конкретне приједлоге за плаћање остатка фебруарске фактуре и мартовске рате, која износи више од 11,5 милиона КМ, док укупан дуг износи скоро 53 милиона КМ.



Коментари / 0

Оставите коментар