Nema prijedloga za rješavanje duga

Ministar prostornog uređenja i zaštite okoline Kantona Sarajevo Zlatko Petrović nije u predviđenom roku, do 15.00 časova, poslao prijedlog za rješavanje dugovanja preduzeća "Sarajevogas" prema kompaniji "BH gas".

 

Bosna i Hercegovina 25.04.2012 | 09:38
Nema prijedloga za rješavanje duga

"BH gas" je ranije upozorio da bi građani Sarajeva uskoro mogli ostati bez gasa, ukoliko ne bude konkretnih i odgovarajućih prijedloga o načinu rješavanja 53 miliona KM duga. U ovoj kompaniji ističu da je problem dugovanja potrebno hitno riješiti, s obzirom na to da imaju ugovorne obaveze prema ruskoj kompaniji "Gasprom Eksport".

"BH gas" je dogovoreni iznos duga trebao da počne otplaćivati 15. aprila, ali to nije u mogućnosti izvršiti jer "Sarajevogas" i "Toplane" Sarajevo ne izmiruju svoja dugovanja prema njima. Zbog toga će se delegacije "BH gasa" i "Energoinvesta" u četvrtak, 24. aprila, sastati sa predstavnicima kompanije "Gasprom Eksport" u Sankt Peterburgu i upoznati ih sa svojom pozicijom i aktuelnim stanjem, saopšteno je iz "BH gasa".

Konačna odluka o eventualnom isključenju gasa građanima Sarajeva biće donesena nakon sastanka uprave kompanije "BH gas" u ponedjeljak, 28. aprila.

Petrović je ranije najavio da će danas do 15.00 časova informisati "BH gas" hoće li i na koji način biti riješeno dugovanje prema ovoj firmi.

"BH gas" do sada nije dobio konkretne prijedloge za plaćanje ostatka februarske fakture i martovske rate, koja iznosi više od 11,5 miliona KM, dok ukupan dug iznosi skoro 53 miliona KM.



Komentari / 0

Ostavite komentar