Нема кризе: За пет аутомобила 400.000 марака

Нова управа недавно одблокиране компаније "Електропренос БиХ" расписала је тендер за набавку пет луксузних возила процијењене вриједности 400.000 КМ без ПДВ-а.

Босна и Херцеговина 25.04.2012 | 09:38
Нема кризе: За пет аутомобила 400.000 марака

Према тендерској документацији, нова луксузна возила, чија је процијењена вриједност са ПДВ-ом око 93.000 КМ, требало би да буду испоручена до краја маја с тим да ће, како се наводи у јуче објављеном тендеру, побиједити економски најповољнија понуда.

Мевлудин Куљанин, предсједник Синдиката радника "Електропреноса БиХ", каже да још није видио ту одлуку о набавци луксузних возила.

"Не бих о набавци луксузних возила јер немам никаквих информација о томе. Имаћемо састанак са Управом половином маја па ћемо видјети о чему се ради и када се упознам с тим, онда могу коментарисати. Овако би то било паушално, а то не желим. Знам да је раније расписан тендер за набавку возила за оперативна подручја", казао је Куљанин.

Он наглашава да је осмогодишња блокада компаније довела до тога да је возни парк ове компаније, а када су у питању теренска возила, јако лош и да оперативна подручја имају проблема због тога.

"Раније расписан тендер подразумијева набавку теренских возила која ће користити теренске екипе. Ради се углавном о караван возилима", рекао је Куљанин.

Подсјећања ради, након осам година блокаде и неколико покушаја да компанија "Електропренос БиХ" профункционише, почетком априла ентитетски премијери Жељка Цвијановић и Нермин Никшић постигли су договор и усвојили план инвестирања у наредне три године.

Према овом плану, у наредне три године биће инвестирано 333,8 милиона КМ, што значи ангажман за око 1.000 радних мјеста, а како је договорено, биће учињено све да домаће фирме добију послове. Инвестиције ће бити реализоване на начин да 58,89 одсто буде у ФБиХ у односу на 41,11 одсто у РС.

Одмах након договора Управа "Електропреноса" расписала је конкурс за пријем око 90 радника, и то инжењера, економиста, правника, монтажера и осталог особља, а донесена је и одлука о расподјели 98 милиона КМ акумулиране добити која ће бити уплаћена у ентитетске буџете, од чега 40 милиона КМ иде у буџет РС, а остатак у буџет ФБиХ.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Николета123

22.04.2014 09:31

Боље би било да са тим парама помогнете старацким домовима, дјеци без родитеља, здравственим установама а не да се бахатите са луксузним аутима док остали немају да једу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МОСТАРАЦ

22.04.2014 09:34

ОДЛИЧАН ПОТЕЗ ВЛАДЕ У БЈЕКСТВУ

ОДГОВОРИТЕ