Nema krize: Za pet automobila 400.000 maraka

Nova uprava nedavno odblokirane kompanije "Elektroprenos BiH" raspisala je tender za nabavku pet luksuznih vozila procijenjene vrijednosti 400.000 KM bez PDV-a.

Bosna i Hercegovina 25.04.2012 | 09:38
Nema krize: Za pet automobila 400.000 maraka

Prema tenderskoj dokumentaciji, nova luksuzna vozila, čija je procijenjena vrijednost sa PDV-om oko 93.000 KM, trebalo bi da budu isporučena do kraja maja s tim da će, kako se navodi u juče objavljenom tenderu, pobijediti ekonomski najpovoljnija ponuda.

Mevludin Kuljanin, predsjednik Sindikata radnika "Elektroprenosa BiH", kaže da još nije vidio tu odluku o nabavci luksuznih vozila.

"Ne bih o nabavci luksuznih vozila jer nemam nikakvih informacija o tome. Imaćemo sastanak sa Upravom polovinom maja pa ćemo vidjeti o čemu se radi i kada se upoznam s tim, onda mogu komentarisati. Ovako bi to bilo paušalno, a to ne želim. Znam da je ranije raspisan tender za nabavku vozila za operativna područja", kazao je Kuljanin.

On naglašava da je osmogodišnja blokada kompanije dovela do toga da je vozni park ove kompanije, a kada su u pitanju terenska vozila, jako loš i da operativna područja imaju problema zbog toga.

"Ranije raspisan tender podrazumijeva nabavku terenskih vozila koja će koristiti terenske ekipe. Radi se uglavnom o karavan vozilima", rekao je Kuljanin.

Podsjećanja radi, nakon osam godina blokade i nekoliko pokušaja da kompanija "Elektroprenos BiH" profunkcioniše, početkom aprila entitetski premijeri Željka Cvijanović i Nermin Nikšić postigli su dogovor i usvojili plan investiranja u naredne tri godine.

Prema ovom planu, u naredne tri godine biće investirano 333,8 miliona KM, što znači angažman za oko 1.000 radnih mjesta, a kako je dogovoreno, biće učinjeno sve da domaće firme dobiju poslove. Investicije će biti realizovane na način da 58,89 odsto bude u FBiH u odnosu na 41,11 odsto u RS.

Odmah nakon dogovora Uprava "Elektroprenosa" raspisala je konkurs za prijem oko 90 radnika, i to inženjera, ekonomista, pravnika, montažera i ostalog osoblja, a donesena je i odluka o raspodjeli 98 miliona KM akumulirane dobiti koja će biti uplaćena u entitetske budžete, od čega 40 miliona KM ide u budžet RS, a ostatak u budžet FBiH.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Nikoleta123

22.04.2014 09:31

Bolje bi bilo da sa tim parama pomognete starackim domovima, djeci bez roditelja, zdravstvenim ustanovama a ne da se bahatite sa luksuznim autima dok ostali nemaju da jedu...

ODGOVORITE
Name

MOSTARAC

22.04.2014 09:34

ODLIČAN POTEZ VLADE U BJEKSTVU

ODGOVORITE