Ово су неке од најгорих ствари које можете направити свом тијелу

 

Ваше тијело вољет ће вас више ако припазите на неке 'ситнице'. Пијте довољно воде, немојте превише спавати, избјегавајте маратоне пред телевизором.

Здравље 25.04.2012 | 09:38
Ово су неке од најгорих ствари које можете направити свом тијелу

 

 

Ваше тијело више ће вас вољети ако га поштедите неких ствари, а мсн.цом доноси попис њих 14 на које требате посебно пазити. Иако је попис 'направљен за мушкарце', наравно да савјете могу искористити и жене.

 

За почетак, немојте се 'преспавати' - седам до девет сати сна је најбоље. Спавање мање од шест и више од десет сати повезано је с хроничним болестима, укључујући болести срца, дијабетес и гојазност.

 

Ако пијете алкохол, попијте једно до два пића дневно, не више.

 

Такође, немојте превише времена боравити у кући - потрудите се провести квалитетно вријеме на свјежем ваздуху. Не пушите - чак и они који пуше повремено повећавају ризик од ране смрти.

 

Иако су вјежба и тренинг добри за ваше тијело - не претјерујте. 90 и више минута вјежбе дневно заправо слаби имунолошки систем.

 

Смрзнуте оброке можда ћете појести ту и тамо, али немојте да вам пређу у навику. Таква храна пуна је натријума и других адитива.

 

Не носите лоше ципеле јер не само да ће вас бољети ноге, него могу бити кривци за проблеме у вашем цијелом тијелу. Вјежбу без истезања такође избјегавајте - добро истезање прије и након тренинга помаже у смањивању повреда.

 

Недовољно воде још је један лош потез. Попијте барем осам чаша дневно.

 

Пржење на сунцу такође није добро. Како је већ пуно пута речено, и када се скрива иза облака сунце је штетно за кожу.

 

Чак и ако дјевојка пије контрацепцијске пилуле, избјегавање кондома је лош потез. Користите их јер трудноћа није једина ствар око које се морате бринути.

 

Иако кафа има своје позитивне стране, не пијте је превише.

 

Ако вам је љекар због неке повреде прописао ношење стезника, онда га требате носити. Међутим, не користите га у теретани ако вам није потребан јер ћете на овај начин с временом оштетити мишиће.

 

Коментари / 0

Оставите коментар