Фацебоок уводи и праћење кретања пријатеља!

Из Фацебоока кажу да нова опција неће бити аутоматски активна, него на наш захтев, и омогућиће пријатељима да прате наше кретање и обрнуто.

Информационе технологије 25.04.2012 | 09:38
Фацебоок уводи и праћење кретања пријатеља!

Американци ће први имати прилику да кориснте "Неарбy Фриендс" опцију (пријатељи у близини), док ће остатак света сачекати на њу још неко време. Као што јој име каже "Неарбy Фриендс" опција приказаће где се који пријатељ налази, када је у нашој близини, као и где намерава да путује. На тај начин моћи ћемо да испланирамо виђање са пријатељима, ако смо у близини, као и да на брзину испланирамо пут на исто одредиште, како бисмо тамо изненадили Фацебоок пријатеље.

Пример је рецимо одлазак у биоскоп. Када одлучите да погледате "Капетана Америку 2" или неки други филм у омиљеном биоскопу и појавите се тамо Фејс ће вам одмах јавити који пријатељи су већ стигли, а пријавиће и све оне који се појаве накнадно. Тако ћете моћи да погледате филм заједно или наставите дружење и након филма. Други пример је одлазак пријатеља у Беч, рецимо, за празнике. Када видите да се пријатељ пакује, по Фацебооку, то је идеална прилика да и ви спакујете кофере и кренете на пут са пријатељем.

И једна и друга опција ће бити омогућене само уколико то корисници Фацебоока дозволе, како би се сачувала приватност корисника. У подешавањима опције може се дефинисати и тачно ко може да види наше кретање, а понуђени су појединачни контакти, сви пријатељи, јавност или само одређени пријатељи или групе пријатеља.

У зависности од оперативног система обавештења о пријатељима у близини ће се приказивати у падајућем менију, на закључаном екрану и у виду "поп-уп" екранских обавештења.

Коментари / 0

Оставите коментар