Dodik pisao drugu Si Đinpingu: Dolazimo u Peking, radujem se susretu sa Vama!

- Ali, budite sigurni da ću to uspjeti da završim u ovoj godini Zmaja, uz pomoć mojih geodeta i policajaca, koji rade k'o pravi zmajevi.

Republika Srpska 18.02.2024 | 10:24
Dodik pisao drugu Si Đinpingu: Dolazimo u Peking, radujem se susretu sa Vama!

„Uvaženi predsjedniče, poštovani druže Si, nadam se da će nam nova godina Zmaja donijeti puno lijepih konkretnih vijesti od Vas, prije svega puno Vaših kreditnih aranžmana, a mi se nadamo dolasku na berzu u Peking da tu prodamo gomilu naših državnih obveznica: one su veoma tražene svugdje u svijetu po dobrim kamatama, u šta će se uvjeriti i Vaši investitori, pa ćemo svi fino zaraditi!“, istakao je predsjednik RS Milorad Dodik u pismu predsjedniku Kine Si Đinpingu povodom ulaska u kinesku novu godinu Zmaja.

„Prošla godina Vodenog Zeca bila mi je veoma teška, a najteže mi je palo što nam je završetak našeg zajedničkog projekta izgradnje autoputa Banjaluka-Prijedor pobjegao brzo k'o ovaj naš obični zec kroz vodu: samo zato što nam neki tamo nezahvalan narod kod Prijedora ne da povoljno svoju imovinu za dioniocu tog puta!

Ali, budite sigurni da ću to uspjeti da završim u ovoj godini Zmaja, uz pomoć mojih geodeta i policajaca, koji rade k'o pravi zmajevi.

Sve će ispasti dobro, jer će godina Zmaja biti veoma uspješna za mene koji sam rođen u znaku Svinje u kineskom horoskopu: tu piše da se nama Svinjama, koje su se oduvijek odlikovale napornim radom i poštenjem, savjetuje da se ne ograničavamo u svojim željama, što meni neće teško pasti, jer se u svojim željama ni do sada nisam mnogo ograničavao.

Piše i što šta drugo, kao da sam ja lično pisao, a ne najveći stručnjaci za horoskop: da će mi moj prirodni pragmatizam pomoći da poboljšam i svoju ličnu finansijsku situaciju, što me posebno raduje!”, objasnio je Dodik.

“Druže Si, u horoskopu se ističe da će me univerzum u ovoj godini obasuti svim blagodetima, a mi takvih blagodeti već imamo puno u našem podzemlju: litijuma, zlata i drugih plemenitih metala. Sada samo treba da sve to iznesemo na svjetlost dana da nas sve obasja: biće mi zadovoljstvo da nam Vi u tome pomognete, a o detaljima ćemo se lako dogovoriti!”, napomenuo je Dodik. 

“Sa sobom u Peking dovodim veoma ozbiljan tim mojih saradnika koje sam lično odabrao za naše nove poslove, u skladu sa horoskopskim predviđanjima za najsrećnije znakove u godini Zmaja: premijeru Radovanu Viškoviću sve će ići od ruke jer je rođen u znaku Zmaja, a tu su i dva ministra rođena u znaku Vola, Petar Đokić i Vojin Mitrović.

Za njih posebno važi naša narodna poslovica koja glasi: čovjek se drži za riječ, a vo za rogove. A Đokića i Mitrovića uvijek možeš da držiš za njihove riječi: nikada ništa nisu slagali.

Uz to,  Đokić je naš najveći stručnjak za rudarstvo, a završio je i visoke škole u Londonu, dok je Mitrović jedan od najvećih stručnjaka za menadžment u našem regionu.

Mitroviću kao Volu u horoskopu već je krenulo odlično, baš kao što mu se i predviđa u ovoj novoj godini: znalački održava ravnotežu između posla i života, kako bi firma njegove životne saputnice mogla što prije da obavi posao izgradnje velike solarne elektrane, za koju je dobila koncesiju od naše vlade.

U mom timu su i dva vrsna Konja u horoskopu, dva Nenada: Nešić i Stevandić.

Kako u horoskopu piše, u ovoj novoj godini Konji postižu fantastične profesionalne ciljeve sa entuzijazmom i prilagodljivošću, a ja sam oba Nenada posavjetovao da će te ciljeve najbrže postići tako što će se meni prilagođavati sa još većim entuzijazmom nego do sada, ako hoće da ostanu pobjednici u ovoj našoj trci života, gdje samo najbrži i najhrabriji opstaju!

Sa ovakvim mojim timom, predsjedniče Si, neće više biti zime ni meni ni Vama u našim poslovima: u to ćete se moći lično uvjeriti kada uskoro dođemo kod Vas! Živjeli!“, napisao je Dodik u pismu Si Đinpingu. 

Tekst je satiričnog sadržaja

Autor: Slobodan Durmanović/ BN TV  Foto: AP/Arhiva

Komentari / 24

Ostavite komentar
Name

Ognjen

18.02.2024 10:46

Ovaj Dodik kao oni po gospodskoj ul. prosi po svijetu sadaku i tako se održava na vlasti ali bruka li bruka nas Srbe iz RS!!

ODGOVORITE
Name

Mile

18.02.2024 11:04

Koliko čitam ti više od pola godine putuješ u Ŕusiju kada ceš vec jednomotici

Name

Re Ognjen

18.02.2024 11:05

Baš je lijepo i nadahnuto pismo napisao drugu Siju iz bratske Kine. Jedino je trebao spomenuti Goricu i malog Igora, da drug Si zna da ne mora brinuti jer ima ko da nasledi oca.

Name

SDS

18.02.2024 12:45

Dok smo mi vladali niko nije znao za Republiku Srpsku i sa tim se nismo hvalili. Samo smo radili za dobro naroda.

Name

Ja pa ja

18.02.2024 16:53

Jadan, izgleda umislio iliti prebaco, da je ,,drug,, Si DEDA MRAZ....pa da ispunjava želje malo...umnika!!!!

Name

Xxx

19.02.2024 11:12

Itreba dase druze i vole dve prijateljske drzave Kina i Rep.Srpska. Uvijek bili i ostace prijatelji i zastitnici. Ziveo Si Di Peng

Name

Mirko

18.02.2024 10:52

Dodiga hitno vodite na lijecenje, unisti nas budala.

ODGOVORITE
Name

Rakac

18.02.2024 11:04

Ovaj tekst ne treba staviti pod SATIRICNO, ovo je istina srpskog naroda. Konji, volovi, medvjedi, lisice vladaju i haraju Republikom Srpskom. Doduse ti isti su u odbrani Srpske u toku rata bili MISEVI, PACOVI, ZECEVI, jednom rijecju JAJARE!!

ODGOVORITE
Name

Satira

18.02.2024 11:05

Nisi puno pogrešio Slobodane.To su nam u vlasti konji i volovi a rudonja kočijaš.Dok god rudonja drži uzde,tako će nam i biti,nažalost.

ODGOVORITE
Name

Ratko

18.02.2024 11:09

Puno toga ima preslikanog sa istine tako da ova satira kod dotičnog genija iz Laktasa postaje ili liči na njegovu stvarnost!

ODGOVORITE
Name

Pitam jer ne znam

18.02.2024 11:12

Predcednik najvece sile i najbrojnije nacije da li se sastaje sa predstavnicima nekih regija iz sveta?

ODGOVORITE
Name

B

18.02.2024 13:05

NE, nikada.

Name

Realist

18.02.2024 11:25

Bravo Predsjednice, treba razvijati veze sa onim najjačim u svijetu. U Kini lezi budućnost svijeta, Zapadnjaci veoma podsjećaju na Rimsku imperiju u svom raspadu, potpuno identično šire nemoral, bahate se, glume silu. a vise ih se niko ne boji. Oni će ostati iza gvozdene zavjese koju su sami stvorili, a većina svijeta će komunicirati, trgovati, razvijati se i saradjivati. Zalublenici u ZAPAD NE VIDE DALJE OD SVOG NOSA, tj. da se svijet mijenja i da je Zapat izgubio za sva vremena iz prostog razloga sto vise nemaju nikakve resurse, a drugi su se opametili i ne daju im vise za dzaba.

ODGOVORITE
Name

Miloš

18.02.2024 11:50

Da li si ti lud, neobrazovan ili ne znaš da čitaš. Ovo je satira glupsone!

Name

Do suza

18.02.2024 11:28

Nasmijah se do suza! BRAVO DURMANOVIĆU!!!

ODGOVORITE
Name

Na našu žalost

18.02.2024 11:46

Ovo nije nikakva satira ili po "naški" sprdnja,ovo je gola istina.Kako god,svaka čast autoru!

ODGOVORITE
Name

Sasa

18.02.2024 12:16

Evo 100 radnika ostalo bez posla mozda ce im dodik dati platu od sebe ovo je tek pocetak koloko ih ce ih jos ostati bez posla

ODGOVORITE
Name

Yu

18.02.2024 12:34

Ovaj horoskop sve pogodi sto se tice konja,svinja,volova jedino sto nekaze nista o magarcima a bogme njih ima podosta u jednoj sekti.Ma sama ciganija.

ODGOVORITE
Name

Panjik

18.02.2024 12:40

KOJA HULJA OD COVJEKA PROSIJAK SVEMU DODJE KRAJ SVE STO JE LIJEPO KRATKO TRAJE.

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

18.02.2024 12:42

Satirični sadržaj.Čim pročitate prvu rečenicu,jasno je.

ODGOVORITE
Name

Zaraditi

18.02.2024 16:15

A zna li se ko ti kao pojedinac ili drzava ,cisto sumnjam da ce drzava imati koristi od te vase trgovine bice isto oao i ruski kilogram zlata

ODGOVORITE
Name

Demokrata

18.02.2024 16:53

Mile tisi Americki igrac staces ti tako mali covjek kod velike ljudine Jesili svijestan svoje gluposti

ODGOVORITE
Name

[email protected]

18.02.2024 20:27

Bravo za tekst ovo je naša realnost.

ODGOVORITE
Name

Saggitarius

19.02.2024 13:10

Svaka ćast za vašu izvanrednu satiru, ali i za vašu ličnu hrabrost!!

ODGOVORITE