Додик писао другу Си Ђинпингу: Долазимо у Пекинг, радујем се сусрету са Вама!

- Али, будите сигурни да ћу то успјети да завршим у овој години Змаја, уз помоћ мојих геодета и полицајаца, који раде к'о прави змајеви.

Република Српска 18.02.2024 | 10:24
Додик писао другу Си Ђинпингу: Долазимо у Пекинг, радујем се сусрету са Вама!

„Уважени предсједниче, поштовани друже Си, надам се да ће нам нова година Змаја донијети пуно лијепих конкретних вијести од Вас, прије свега пуно Ваших кредитних аранжмана, а ми се надамо доласку на берзу у Пекинг да ту продамо гомилу наших државних обвезница: оне су веома тражене свугдје у свијету по добрим каматама, у шта ће се увјерити и Ваши инвеститори, па ћемо сви фино зарадити!“, истакао је предсједник РС Милорад Додик у писму предсједнику Кине Си Ђинпингу поводом уласка у кинеску нову годину Змаја.

„Прошла година Воденог Зеца била ми је веома тешка, а најтеже ми је пало што нам је завршетак нашег заједничког пројекта изградње аутопута Бањалука-Приједор побјегао брзо к'о овај наш обични зец кроз воду: само зато што нам неки тамо незахвалан народ код Приједора не да повољно своју имовину за диониоцу тог пута!

Али, будите сигурни да ћу то успјети да завршим у овој години Змаја, уз помоћ мојих геодета и полицајаца, који раде к'о прави змајеви.

Све ће испасти добро, јер ће година Змаја бити веома успјешна за мене који сам рођен у знаку Свиње у кинеском хороскопу: ту пише да се нама Свињама, које су се одувијек одликовале напорним радом и поштењем, савјетује да се не ограничавамо у својим жељама, што мени неће тешко пасти, јер се у својим жељама ни до сада нисам много ограничавао.

Пише и што шта друго, као да сам ја лично писао, а не највећи стручњаци за хороскоп: да ће ми мој природни прагматизам помоћи да побољшам и своју личну финансијску ситуацију, што ме посебно радује!”, објаснио је Додик.

“Друже Си, у хороскопу се истиче да ће ме универзум у овој години обасути свим благодетима, а ми таквих благодети већ имамо пуно у нашем подземљу: литијума, злата и других племенитих метала. Сада само треба да све то изнесемо на свјетлост дана да нас све обасја: биће ми задовољство да нам Ви у томе помогнете, а о детаљима ћемо се лако договорити!”, напоменуо је Додик. 

“Са собом у Пекинг доводим веома озбиљан тим мојих сарадника које сам лично одабрао за наше нове послове, у складу са хороскопским предвиђањима за најсрећније знакове у години Змаја: премијеру Радовану Вишковићу све ће ићи од руке јер је рођен у знаку Змаја, а ту су и два министра рођена у знаку Вола, Петар Ђокић и Војин Митровић.

За њих посебно важи наша народна пословица која гласи: човјек се држи за ријеч, а во за рогове. А Ђокића и Митровића увијек можеш да држиш за њихове ријечи: никада ништа нису слагали.

Уз то,  Ђокић је наш највећи стручњак за рударство, а завршио је и високе школе у Лондону, док је Митровић један од највећих стручњака за менаџмент у нашем региону.

Митровићу као Волу у хороскопу већ је кренуло одлично, баш као што му се и предвиђа у овој новој години: зналачки одржава равнотежу између посла и живота, како би фирма његове животне сапутнице могла што прије да обави посао изградње велике соларне електране, за коју је добила концесију од наше владе.

У мом тиму су и два врсна Коња у хороскопу, два Ненада: Нешић и Стевандић.

Како у хороскопу пише, у овој новој години Коњи постижу фантастичне професионалне циљеве са ентузијазмом и прилагодљивошћу, а ја сам оба Ненада посавјетовао да ће те циљеве најбрже постићи тако што ће се мени прилагођавати са још већим ентузијазмом него до сада, ако хоће да остану побједници у овој нашој трци живота, гдје само најбржи и најхрабрији опстају!

Са оваквим мојим тимом, предсједниче Си, неће више бити зиме ни мени ни Вама у нашим пословима: у то ћете се моћи лично увјерити када ускоро дођемо код Вас! Живјели!“, написао је Додик у писму Си Ђинпингу. 

Текст је сатиричног садржаја

Аутор: Слободан Дурмановић/ БН ТВ  Фото: АП/Архива

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

Огњен

18.02.2024 10:46

Овај Додик као они по господској ул. проси по свијету садаку и тако се одржава на власти али брука ли брука нас Србе из РС!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

18.02.2024 11:04

Колико читам ти више од пола године путујеш у Ŕусију када цеш вец једномотици

Name

Ре Огњен

18.02.2024 11:05

Баш је лијепо и надахнуто писмо написао другу Сију из братске Кине. Једино је требао споменути Горицу и малог Игора, да друг Си зна да не мора бринути јер има ко да наследи оца.

Name

СДС

18.02.2024 12:45

Док смо ми владали нико није знао за Републику Српску и са тим се нисмо хвалили. Само смо радили за добро народа.

Name

Ја па ја

18.02.2024 16:53

Јадан, изгледа умислио илити пребацо, да је ,,друг,, Си ДЕДА МРАЗ....па да испуњава жеље мало...умника!!!!

Name

Xxx

19.02.2024 11:12

Итреба дасе друзе и воле две пријатељске дрзаве Кина и Реп.Српска. Увијек били и остаце пријатељи и заститници. Зивео Си Ди Пенг

Name

Мирко

18.02.2024 10:52

Додига хитно водите на лијецење, унисти нас будала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ракац

18.02.2024 11:04

Овај текст не треба ставити под САТИРИЦНО, ово је истина српског народа. Коњи, волови, медвједи, лисице владају и харају Републиком Српском. Додусе ти исти су у одбрани Српске у току рата били МИСЕВИ, ПАЦОВИ, ЗЕЦЕВИ, једном ријецју ЈАЈАРЕ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сатира

18.02.2024 11:05

Ниси пуно погрешио Слободане.То су нам у власти коњи и волови а рудоња кочијаш.Док год рудоња држи узде,тако ће нам и бити,нажалост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

18.02.2024 11:09

Пуно тога има пресликаног са истине тако да ова сатира код дотичног генија из Лактаса постаје или личи на његову стварност!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питам јер не знам

18.02.2024 11:12

Предцедник највеце силе и најбројније нације да ли се састаје са представницима неких регија из света?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б

18.02.2024 13:05

НЕ, никада.

Name

Реалист

18.02.2024 11:25

Браво Предсједнице, треба развијати везе са оним најјачим у свијету. У Кини лези будућност свијета, Западњаци веома подсјећају на Римску империју у свом распаду, потпуно идентично шире неморал, бахате се, глуме силу. а висе их се нико не боји. Они ће остати иза гвоздене завјесе коју су сами створили, а већина свијета ће комуницирати, трговати, развијати се и сарадјивати. Залубленици у ЗАПАД НЕ ВИДЕ ДАЉЕ ОД СВОГ НОСА, тј. да се свијет мијења и да је Запат изгубио за сва времена из простог разлога сто висе немају никакве ресурсе, а други су се опаметили и не дају им висе за дзаба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош

18.02.2024 11:50

Да ли си ти луд, необразован или не знаш да читаш. Ово је сатира глупсоне!

Name

До суза

18.02.2024 11:28

Насмијах се до суза! БРАВО ДУРМАНОВИЋУ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

На нашу жалост

18.02.2024 11:46

Ово није никаква сатира или по "нашки" спрдња,ово је гола истина.Како год,свака част аутору!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

18.02.2024 12:16

Ево 100 радника остало без посла мозда це им додик дати плату од себе ово је тек поцетак колоко их це их јос остати без посла

ОДГОВОРИТЕ
Name

18.02.2024 12:34

Овај хороскоп све погоди сто се тице коња,свиња,волова једино сто неказе ниста о магарцима а богме њих има подоста у једној секти.Ма сама циганија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пањик

18.02.2024 12:40

КОЈА ХУЉА ОД ЦОВЈЕКА ПРОСИЈАК СВЕМУ ДОДЈЕ КРАЈ СВЕ СТО ЈЕ ЛИЈЕПО КРАТКО ТРАЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

18.02.2024 12:42

Сатирични садржај.Чим прочитате прву реченицу,јасно је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зарадити

18.02.2024 16:15

А зна ли се ко ти као појединац или дрзава ,цисто сумњам да це дрзава имати користи од те васе трговине бице исто оао и руски килограм злата

ОДГОВОРИТЕ
Name

Демократа

18.02.2024 16:53

Миле тиси Америцки играц стацес ти тако мали цовјек код велике људине Јесили свијестан своје глупости

ОДГОВОРИТЕ
Name

станојевицмилан2@гмаил.цом

18.02.2024 20:27

Браво за текст ово је наша реалност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саггитариус

19.02.2024 13:10

Свака ћаст за вашу изванредну сатиру, али и за вашу личну храброст!!

ОДГОВОРИТЕ