SIPA osim kuće Debevca pretresla još tri osobe

Tužilaštvo BiH proširilo je istragu u aferi "Prisluškivanje" protiv suspendovanog predsjednika Suda BiH Ranka Debevca i Osmana Mehmedagića Osmice, bivšeg direktora OBA-e. 

Bosna i Hercegovina 14.02.2024 | 08:56
SIPA osim kuće Debevca pretresla još tri osobe

Istraga je proširena na više predmeta, što je jedan od razloga zbog čega je postupajući tužilac Bojana Jolović zatražila produženje pritvora za još mjesec dana.

Po nalogu Tužilaštva BiH, uz odobrenje Suda, pripadnici SIPA-e obavili su sinoć pretres kuće uhapšenog Debevca, ali  to nije nije sve. 

Saznajemo da su pripadnici SIPA-e, osim kuće Debevca, pretresli imovinu još tri osobe.

Jedna od njih je, kako saznaje "Avaz", radnik Suda BiH. Radi se o muškarcu inicijala M.P.

Proširenje istrage protiv Debevca se odnosi na sumnju na korupcijske aktivnosti, tačnije da je suspendovani predsjednik Suda BiH osumnjičen za primanje mita za predmete koji su se vodili pred ovim Sudom.

(Avaz)  Foto:Avaz

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Sl

14.02.2024 09:08

Lopina matora ko ima pare na slobodi rakva je drzava cjela.zato krupni krimosi su na slobodi o prkose i tetorisu obicni narod a buranija siromasna lezi por zatvorima.da te naguze dobro i zatvoru korumpirani sudija.

ODGOVORITE
Name

Još

14.02.2024 09:09

Treba da zavirire i malo dalje

ODGOVORITE
Name

Doboj istok

14.02.2024 09:28

A kad će doći dobojsko tužilaštvo + $$$$, Korumpirane sudije,"Garić" slučaj je metastazirao, sve do Zapadnog dijela,RS,

ODGOVORITE
Name

Treba

14.02.2024 09:50

Izvršiti pretrese i malo šire najbolji vam je dokaz ko se i kako ponaša pred sudom

ODGOVORITE
Name

Ne puštati ih

14.02.2024 10:14

Ovo su do sada najveće zvjerke uhapšene u BiH i ovo Tuzilastvo i Sud BiH moraju dobro pročešljati. Od ovakvih lopova sve pocinje no prava trojica za zlo u BiH još vedre i oblače i još vuku konce kriminala i korupcije. Do njih ce se morati na kraju doći kako god okreneš. Jer njihove zasluge za kriminal u BiH su nemerljive.

ODGOVORITE
Name

A kad ce

14.02.2024 17:08

Torovidje sa porodicamaaa kumovimaaaa papcimaa potkovanim ljubavnim????? Da nebi ostali podstanari kao pre rata!????? Prljavi kapital di grlaa!

ODGOVORITE