Nole pokazao Hrvatu zašto je kralj Melburna

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je na "Rod Lejver areni" u prvom kolu Australijan opena kvalifikanta Dina Prižmića iz Hrvatske sa 3:1, po setovima 6:2, 6:7/5:7, 6:3, 6:4.

Srbija 14.01.2024 | 13:35
Nole pokazao Hrvatu zašto je kralj Melburna

Branilac titule Novak Đoković dobio je 29. meč zaredom u Melburnu. Savladao je uz dosta poteškoća talentovanog Dina Prižmića posle četvoročasovne borbe. 

Novak je 68. put zaredom prošao prvo kolo na grend slemovima, a ovo mu je bio najduži meč prve runde koji je ikada odigrao na nekom od četiri najveća turnira. Trajao je četiri sata i jedan minut.

Đoković će u sredu u drugom kolu igrati protiv pobednika susreta dvojice Australijanaca, Aleksa Popirina i Marka Polmansa, koji se igra naredne noći.

Novak je prošao ozbiljan test protiv upola mlađeg rivala koji je pokazao veliki potencijal, spasao je i šest meč lopti protiv Đokovića i nagovestio brz uspon na ATP listi.

Đoković je imao 40 direktnih poena i 49 neiznuđenih grešaka, ali će imati dva dana za oporavak pred naredni meč u Melburnu.

Posle skoro pola sata ravnopravne igre u prvom setu i odličnog otpora mladog Prižmića, Novak je ubacio u višu brzinu. 

Svetski broj jedan popravio je procenat prvog servisa i sa tri uzastopna gema u kojima je izgubio samo jedan poen rutinski završio prvi set. 

Kako je set odmicao hrvatski teniser je uz kvalitetniju igru Đokovića bio sve nesigunriji na udarcima što mu je donelo veliki broj grešaka.

Napeto je bilo tokom celog drugog seta, jer je Prižmić od starta igrao maksimalno napadački, a servirao je neuporedivo bolje nego u prvom setu. Realizacija prvih servisa bila mu je 84%, a Novakova samo 63% osvojenih poena.

Kao retko kad, Đoković je u taj-brejku bio dekoncentrisan i napravio četiri uzastopne neiznuđene greške od rezultata 2:2, pa je Prižmić stekao četiri set lopte. 

Novak je spasao tri, međutim Hrvat je bio siguran na četvrtoj, čime je poravnao rezultat u setovima. 

Mnogo toga nekarakterističnog smo videli u trećem setu Đokovićevog meča sa Prižmićem. Brejkovi na obe strane, jedan od njih u maratonskom gemu i to na Novakov servis, čak 20 njegovih neiznuđenh grešaka u odnosu na 11 koliko je napravio duplo mlađi protivnik.

Ipak, jedino što će se pamtiti je rezultat verovatno presudnog seta ovog meča, a on je bio u korist Đokovića.

Novak je iskoristio svoje iskustvo u ključnim poenima, na 3:3 je spasao dve brejk lopte i zatim osvojio naredna dva gema za vođstvo od 2:1 u setovima, bez obzira što je daleko od željenog nivoa igre.

(RTS) Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Воз за срећу...

14.01.2024 13:48

Свака част, као и увек, потпуна доминација и апсолутно заслужена победа. Све честитке Новаку Ђоковићу - био,јесте и остаће најбољи тенисер свих времена! 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

ODGOVORITE
Name

Sava

14.01.2024 13:53

Bravo Nole sreća te pratila tvoja snaga .

ODGOVORITE
Name

Elmi Ezro

14.01.2024 14:10

Novak je prije svega ljudina pa onda vrhunski teniser. Svaka čast!

ODGOVORITE
Name

Dostojanstvo

14.01.2024 14:31

Ovu prepreku on savlada. I nimalo lako. Sledi nova, teža, pa onda još teža. A Novak više nije onaj stari. Godine ga stigle. A on se ne miri s tim. Iskače iz štrangi, ljuti se i vileni, psuje i pljuje, svi mu krivi. Malo samokontrole i dostojanstva ne bi škodilo. Čak naprotiv.

ODGOVORITE
Name

He He

14.01.2024 15:43

Nije Nole ladni Islanđanin, Nole je Balkan Boy, numero uno !

Name

333

14.01.2024 17:47

Tezak mec u pocetku ,nece Noletu biti lako ,,zelim mu svu srecu u nastavku ,,,idemooo

Name

Marko,Njemacka

14.01.2024 16:04

vi srbi ste cudne biljke,pa nole je pola Hrvat

ODGOVORITE
Name

MD

15.01.2024 07:26

I ti si još čudnija, ali ne biljka.