Ноле показао Хрвату зашто је краљ Мелбурна

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић савладао је на "Род Лејвер арени" у првом колу Аустралијан опена квалификанта Дина Прижмића из Хрватске са 3:1, по сетовима 6:2, 6:7/5:7, 6:3, 6:4.

Србија 14.01.2024 | 13:35
Ноле показао Хрвату зашто је краљ Мелбурна

Бранилац титуле Новак Ђоковић добио је 29. меч заредом у Мелбурну. Савладао је уз доста потешкоћа талентованог Дина Прижмића после четворочасовне борбе. 

Новак је 68. пут заредом прошао прво коло на гренд слемовима, а ово му је био најдужи меч прве рунде који је икада одиграо на неком од четири највећа турнира. Трајао је четири сата и један минут.

Ђоковић ће у среду у другом колу играти против победника сусрета двојице Аустралијанаца, Алекса Попирина и Марка Полманса, који се игра наредне ноћи.

Новак је прошао озбиљан тест против упола млађег ривала који је показао велики потенцијал, спасао је и шест меч лопти против Ђоковића и наговестио брз успон на АТП листи.

Ђоковић је имао 40 директних поена и 49 неизнуђених грешака, али ће имати два дана за опоравак пред наредни меч у Мелбурну.

После скоро пола сата равноправне игре у првом сету и одличног отпора младог Прижмића, Новак је убацио у вишу брзину. 

Светски број један поправио је проценат првог сервиса и са три узастопна гема у којима је изгубио само један поен рутински завршио први сет. 

Како је сет одмицао хрватски тенисер је уз квалитетнију игру Ђоковића био све несигунрији на ударцима што му је донело велики број грешака.

Напето је било током целог другог сета, јер је Прижмић од старта играо максимално нападачки, а сервирао је неупоредиво боље него у првом сету. Реализација првих сервиса била му је 84%, а Новакова само 63% освојених поена.

Као ретко кад, Ђоковић је у тај-брејку био деконцентрисан и направио четири узастопне неизнуђене грешке од резултата 2:2, па је Прижмић стекао четири сет лопте. 

Новак је спасао три, међутим Хрват је био сигуран на четвртој, чиме је поравнао резултат у сетовима. 

Много тога некарактеристичног смо видели у трећем сету Ђоковићевог меча са Прижмићем. Брејкови на обе стране, један од њих у маратонском гему и то на Новаков сервис, чак 20 његових неизнуђенх грешака у односу на 11 колико је направио дупло млађи противник.

Ипак, једино што ће се памтити је резултат вероватно пресудног сета овог меча, а он је био у корист Ђоковића.

Новак је искористио своје искуство у кључним поенима, на 3:3 је спасао две брејк лопте и затим освојио наредна два гема за вођство од 2:1 у сетовима, без обзира што је далеко од жељеног нивоа игре.

(РТС) Фото: Тањуг/АП Пхото/Андy Wонг

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Воз за срећу...

14.01.2024 13:48

Свака част, као и увек, потпуна доминација и апсолутно заслужена победа. Све честитке Новаку Ђоковићу - био,јесте и остаће најбољи тенисер свих времена! 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сава

14.01.2024 13:53

Браво Ноле срећа те пратила твоја снага .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Елми Езро

14.01.2024 14:10

Новак је прије свега људина па онда врхунски тенисер. Свака част!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Достојанство

14.01.2024 14:31

Ову препреку он савлада. И нимало лако. Следи нова, тежа, па онда још тежа. А Новак више није онај стари. Године га стигле. А он се не мири с тим. Искаче из штранги, љути се и вилени, псује и пљује, сви му криви. Мало самоконтроле и достојанства не би шкодило. Чак напротив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

14.01.2024 15:43

Није Ноле ладни Исланђанин, Ноле је Балкан Боy, нумеро уно !

Name

333

14.01.2024 17:47

Тезак мец у поцетку ,неце Нолету бити лако ,,зелим му сву срецу у наставку ,,,идемооо

Name

Марко,Њемацка

14.01.2024 16:04

ви срби сте цудне биљке,па ноле је пола Хрват

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

15.01.2024 07:26

И ти си још чуднија, али не биљка.