Ako suspenduju Debevca Sud BiH dobija predsjednika

Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH dobio je prijedlog Kancelarije disciplinskog tužioca za privremeno udaljavanje Ranka Debeveca sa mjesta predsjednika Suda BiH i formirana je prvostepena komisija, rekla je potpredsjednik VSTS-a Sanela Gorušanović Butigan.

Republika Srpska 20.12.2023 | 11:55
Ako suspenduju Debevca Sud BiH dobija predsjednika

Iz VSTS-a su konstatovali da Debevec nema zamjenika i da će Sud BiH dobiti vršioca dužnosti predsjednika ukoliko Debevec bude suspendovan.

– Dobićemo vršioca dužnosti predsjednika Suda ako predsjednik Debevec bude suspendovan – rekla je Butiganova, koja je u odsustvu predsjednika VSTS-a Halila Lagumdžije predsjedavala današnjoj sjednici Savjeta u Sarajevu.

Ona je dodala da postoje šefovi odjeljenja koji mogu da potpisuju odluke.

Kancelarija disciplinskog tužioca VSTS-a BiH podnijela je zahtjev za privremeno udaljavanje Debeveca sa dužnosti predsjednika Suda BiH, nakon što je priveden u prostorije Agencije za istrage i zaštitu BiH zbog zloupotrebe položaja.

Pripadnici Sipe uhapsili su prije dva dana, po naredbi Tužilaštva BiH, Debeveca i bivšeg direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića zbog sumnje da su prisluškivali zaposlene u Sudu i Tužilaštvu.

(Srna) Foto: N1

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

GRUJO

20.12.2023 12:43

E jesu se bili odradili da im i sud nemože ništa. Nema zamenika,svašta. Pa da sutra Bajden rikne ima ga ko zamijeniti. Znači znali su da će raditi na kriminalni način. Stoku zatvoriti na po mjesec dana pa onda tražiti propise. A ovamo za 3 metra drva bez čekića 6 mj zatvora.

ODGOVORITE
Name

duduk

20.12.2023 13:00

Jesu ih izabrali, od zla oca još gore majke, stranoj mafiji i treba ovakvo sudstvo, ministri, predsednici...AFERIM BIH.

ODGOVORITE
Name

Pa da

20.12.2023 13:26

Sam zatvor da jadni narod malo progleda podavise nas nepravdom

ODGOVORITE
Name

Re Grujo i Duduk

20.12.2023 13:30

Svaka čast na komentaru. Sve je ovo primitivno. Poslije dobro organizovanog reda u Socijalizmu. Ovo sada su sve početnici, lopovi, kriminalci, rođačke i druge veze. Dno dna. Samo da se obogate i izbijegnu suđenje.

ODGOVORITE
Name

Olja

20.12.2023 15:57

Onog ko krade drva iz privatne sume kaznit sa dvije godine zatvora i dvije hiljade maraka kazne za ukradenih metar drva..Za vise od metra kazna pet hiljada maraka da plati otstetu vlasniku .Nista ne mrzim vise od kradljivaca i zlih ljudi .

ODGOVORITE