Ако суспендују Дебевца Суд БиХ добија предсједника

Високи судски и тужилачки савјет (ВСТС) БиХ добио је приједлог Канцеларије дисциплинског тужиоца за привремено удаљавање Ранка Дебевеца са мјеста предсједника Суда БиХ и формирана је првостепена комисија, рекла је потпредсједник ВСТС-а Санела Горушановић Бутиган.

Република Српска 20.12.2023 | 11:55
Ако суспендују Дебевца Суд БиХ добија предсједника

Из ВСТС-а су констатовали да Дебевец нема замјеника и да ће Суд БиХ добити вршиоца дужности предсједника уколико Дебевец буде суспендован.

– Добићемо вршиоца дужности предсједника Суда ако предсједник Дебевец буде суспендован – рекла је Бутиганова, која је у одсуству предсједника ВСТС-а Халила Лагумџије предсједавала данашњој сједници Савјета у Сарајеву.

Она је додала да постоје шефови одјељења који могу да потписују одлуке.

Канцеларија дисциплинског тужиоца ВСТС-а БиХ поднијела је захтјев за привремено удаљавање Дебевеца са дужности предсједника Суда БиХ, након што је приведен у просторије Агенције за истраге и заштиту БиХ због злоупотребе положаја.

Припадници Сипе ухапсили су прије два дана, по наредби Тужилаштва БиХ, Дебевеца и бившег директора Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Османа Мехмедагића због сумње да су прислушкивали запослене у Суду и Тужилаштву.

(Срна) Фото: Н1

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ГРУЈО

20.12.2023 12:43

Е јесу се били одрадили да им и суд неможе ништа. Нема заменика,свашта. Па да сутра Бајден рикне има га ко замијенити. Значи знали су да ће радити на криминални начин. Стоку затворити на по мјесец дана па онда тражити прописе. А овамо за 3 метра дрва без чекића 6 мј затвора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дудук

20.12.2023 13:00

Јесу их изабрали, од зла оца још горе мајке, страној мафији и треба овакво судство, министри, председници...АФЕРИМ БИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па да

20.12.2023 13:26

Сам затвор да јадни народ мало прогледа подависе нас неправдом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Грујо и Дудук

20.12.2023 13:30

Свака част на коментару. Све је ово примитивно. Послије добро организованог реда у Социјализму. Ово сада су све почетници, лопови, криминалци, рођачке и друге везе. Дно дна. Само да се обогате и избијегну суђење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оља

20.12.2023 15:57

Оног ко краде дрва из приватне суме казнит са двије године затвора и двије хиљаде марака казне за украдених метар дрва..За висе од метра казна пет хиљада марака да плати отстету власнику .Ниста не мрзим висе од крадљиваца и злих људи .

ОДГОВОРИТЕ