Bijeljina dobila zlatno priznanje Kros RTS-a (VIDEO)

- Gradska uprava Bijeljina danas je dobila zlatno priznanje kao jedna od najzaslužnijih institucija za uspješnu realizaciju prošlogodišnjeg Кrosa RTS-a, koji je imao jednu specifičnost - prvi put nije ostao u granicama Srbije, saopšteno je iz Gradske uprave.

Republika Srpska 08.12.2023 | 15:39
Bijeljina dobila zlatno priznanje Kros RTS-a (VIDEO)

Savjetnik bijeljinskog gradonačelnika Radiša Petrović rekao je da je ovo priznanje kruna angažovanja Bijeljine u ovoj manifestaciji i potvrda da su bili dobri organizatori, te najavio da će Bijeljina uzeti učešće i u Кrosu naredne godine.

On je podsjetio da je Bijeljina bila prvi grad u koji je Кros stigao prešavši granicu na Drini, te ocijenio da je najupečatljiviji događaj - štafetna trka od Bogatića do Bijeljine.

"Mlade atletske nade tada su prešle granicu bez zaustavljanja i pokazale da Drina nije granica, već tačka spajanja Srba sa obje strane", rekao je Petrović, koji je danas u Vladi Srbije prisustvovao sastanku s ciljem rekapitulacije prethodnog i najave Кrosa RTS-a za 2024. godinu.

Osnivač i direktor Кrosa RTS-a Stevan Кovačević rekao je da je inicijativa o učešću Bijeljine u ovoj manifestaciji potekla od rukovodstva Pedagoškog fakulteta u Bijeljini, odnosno dekana Dalibora Stevića, te izrazio nadu da će Кros i naredne godine dati svoj doprinos afirmaciji Bijeljine.

Sastanku je prisustvovala i ministar prosvete Srbije Slavica Đukić Dejanović. 

(Srna) Foto: Ilustracija 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Jode

08.12.2023 16:29

Lako je Bijeljini kad ima čestitog i poštenog gradonačelnika Petrovića.

ODGOVORITE
Name

Za jode,

09.12.2023 11:26

On uopšte nije čestit, o poštenju neću komentarisati, jer da je čestit, mnogo više bi za Bijeljinu bilo urađeno ovako nije ništa, nikad manje i za ljude na selu, poljoprivrednike , i za one u gradu. I za ne uvođenje karantina na vrijeme je on kriv. Na taj način je želio da vlast okrivi za sve što se dešava. Stočari su svesni toga, a ako on nije onda mu nešto u glavi debelo fali.

Name

Re

08.12.2023 18:22

Za šta priznanje!? Jeli zato što je gradska uprava namjerno odugovlačila da proglasi vanredno stanje kada je nastupila svinjska kuga, pa ćemo sad za Božić plaćati 20 marka kilogram žive vage za pečenice! Da nije žalosno bilo bi smiješno!

ODGOVORITE