Vučić danas sa velikom petorkom u Beogradu

Predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak, američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar i diplomatski savetnici lidera Francuske, Nemačke i Italije stigli su u Prištinu, a posle podne dolaze u Beograd.

Srbija 21.10.2023 | 11:58
Vučić danas sa velikom petorkom u Beogradu

Portparol EU Peter Stano rekao je uoči dolaska da delegaciju čine Emanuel Bon, savetnik predsednika Francuske, Jens Pletner, savetnik nemačkog kancelara, Frančesko Talo, savetnik italijanske premijerke, kao i američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

Svrha posete je konkretan napredak u implementaciji Sporazuma o putu normalizacije i deeskalaciji posle najnovijih dešavanja, rekao je Stano.

Naglasio je da EU, njene države članice i SAD snažno podržavaju normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, i evropsku budućnost regiona.

"Imamo jasna očekivanja da će strane nastaviti proces normalizacije i ispuniti svoje obaveze bez odlaganja ili uslova", poručio je Stano.

Članovi velike petorke boravili su u Srbiji 20. januara povodom naredne runde dijaloga Beograda i Prištine, a tema razgovora bio je francusko-nemački plan, o kojem je kasnije napravljen dogovor u Ohridu.

Sastanak će biti održan u 14 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

(RTS)

Komentari / 0

Ostavite komentar