Вучић данас са великом петорком у Београду

Представник ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак, амерички изасланик за Западни Балкан Габријел Ескобар и дипломатски саветници лидера Француске, Немачке и Италије стигли су у Приштину, а после подне долазе у Београд.

Србија 21.10.2023 | 11:58
Вучић данас са великом петорком у Београду

Портпарол ЕУ Петер Стано рекао је уочи доласка да делегацију чине Емануел Бон, саветник председника Француске, Јенс Плетнер, саветник немачког канцелара, Франческо Тало, саветник италијанске премијерке, као и амерички изасланик за Западни Балкан Габријел Ескобар.

Сврха посете је конкретан напредак у имплементацији Споразума о путу нормализације и деескалацији после најновијих дешавања, рекао је Стано.

Нагласио је да ЕУ, њене државе чланице и САД снажно подржавају нормализацију односа Београда и Приштине, и европску будућност региона.

"Имамо јасна очекивања да ће стране наставити процес нормализације и испунити своје обавезе без одлагања или услова", поручио је Стано.

Чланови велике петорке боравили су у Србији 20. јануара поводом наредне рунде дијалога Београда и Приштине, а тема разговора био је француско-немачки план, о којем је касније направљен договор у Охриду.

Састанак ће бити одржан у 14 часова у згради Генералног секретаријата председника Републике, саопштила је прес служба председника Србије.

(РТС)

Коментари / 0

Оставите коментар