Za uspon na tabeli: Oprema iz Mozzarta za FK Borac Šamac

Fudbalski klub Borac već 104 godine okuplja talentovane igrače u Šamcu. Tokom duge tradicije ostvarili su brojne uspjehe, a zbog mnogobrojnog članstva za budućnost ne moraju da brinu.

Bosna i Hercegovina 28.07.2023 | 14:01
Za uspon na tabeli: Oprema iz Mozzarta za FK Borac Šamac

Njihov prvi tim takmiči se u Drugoj ligi Srpske, a želja im je da napreduju na tabeli. Za taj cilj će se od naredne sezone boriti u novim Mozzart dresovima.

- Nova oprema iz Mozzarta za nas je zaista veliki poklon. U ovim dresovima ćemo se boriti za nove pobjede, a igrači ih nose sa ponosom. Hvala Mozzartu na plemenitom sportskom gestu, nadamo se nastavku kvalitetne saradnje - kaže Ljubomir Čordašević, član Upravnog odbora FK Borac Šamac.

Klub broji oko 150 članova u selekcijama seniori, kadeti, pioniri, pretpioniri i pjetlići.

Seniori nastupaju u Drugoj ligi Srpske, grupa Zapad, a želja im je da naredne sezone u novim Mozzart dresovima napreduju na tabeli.

Njihovi kadeti igraju u istoj ligi u svom rangu, a za sada su na sredini tabele, kao i pioniri. Pretpioniri nastupaju u Drugoj ligi, grupa Istok, a pjetlići rijetko idu na takmičenja, ali povremeno nastupaju na turnirima.

U najveće uspjehe kluba ubrajaju titulu prvaka Druge lige FSRS, a svojevremeno su igrali u Republičkoj ligi BiH, kao i u Prvoj ligi RS.

Iz njihove ekipe potekao je veliki broj igrača koji su zatim zaigrali u višem rangu. Njihov bivši saigrač Srebrenko Repčić svojevremeno je nastupao u reprezentaciji Jugoslavije, a tu su još Ilija Katić, Esad H. Jusufović i mnogi drugi…

S obzirom na uslove rada, želje kluba za naredni period su skromne. 

Žele da napreduju do sredine tabele, omasove redove mlađih selekcija i stvore im uslove za rad, te edukuju trenere.

Podršku u tome im pruža Opština Šamac, nekoliko donatora, a sada je njihov navijač i kompanija Mozzart.

(BN) Foto: Ustupljene fotografije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Snežana

28.07.2023 22:10

Sad ima da osvoje ligu.

ODGOVORITE
Name

kiki

29.07.2023 08:25

idu direkt u ligu sampiona..