За успон на табели: Опрема из Моззарта за ФК Борац Шамац

Фудбалски клуб Борац већ 104 године окупља талентоване играче у Шамцу. Током дуге традиције остварили су бројне успјехе, а због многобројног чланства за будућност не морају да брину.

Босна и Херцеговина 28.07.2023 | 14:01
За успон на табели: Опрема из Моззарта за ФК Борац Шамац

Њихов први тим такмичи се у Другој лиги Српске, а жеља им је да напредују на табели. За тај циљ ће се од наредне сезоне борити у новим Моззарт дресовима.

- Нова опрема из Моззарта за нас је заиста велики поклон. У овим дресовима ћемо се борити за нове побједе, а играчи их носе са поносом. Хвала Моззарту на племенитом спортском гесту, надамо се наставку квалитетне сарадње - каже Љубомир Чордашевић, члан Управног одбора ФК Борац Шамац.

Клуб броји око 150 чланова у селекцијама сениори, кадети, пионири, претпионири и пјетлићи.

Сениори наступају у Другој лиги Српске, група Запад, а жеља им је да наредне сезоне у новим Моззарт дресовима напредују на табели.

Њихови кадети играју у истој лиги у свом рангу, а за сада су на средини табеле, као и пионири. Претпионири наступају у Другој лиги, група Исток, а пјетлићи ријетко иду на такмичења, али повремено наступају на турнирима.

У највеће успјехе клуба убрајају титулу првака Друге лиге ФСРС, а својевремено су играли у Републичкој лиги БиХ, као и у Првој лиги РС.

Из њихове екипе потекао је велики број играча који су затим заиграли у вишем рангу. Њихов бивши саиграч Сребренко Репчић својевремено је наступао у репрезентацији Југославије, а ту су још Илија Катић, Есад Х. Јусуфовић и многи други…

С обзиром на услове рада, жеље клуба за наредни период су скромне. 

Желе да напредују до средине табеле, омасове редове млађих селекција и створе им услове за рад, те едукују тренере.

Подршку у томе им пружа Општина Шамац, неколико донатора, а сада је њихов навијач и компанија Моззарт.

(БН) Фото: Уступљене фотографије

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Снежана

28.07.2023 22:10

Сад има да освоје лигу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

29.07.2023 08:25

иду директ у лигу сампиона..