Danas će biti svježije sa kišom i padom temperature

- U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti svježije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz prestanak padavina poslije podne na zapadu i sjeveru i temperaturu vazduha do 29 stepeni Celzijusovih.

Bosna i Hercegovina 26.07.2023 | 08:59
Danas će biti svježije sa kišom i padom temperature

Tokom jutra i prije podne biće svježije. Кiša i pljuskovi sa grmljavinom jačaće na sjeveru i zapadu, a ponegdje će biti i lokalnih nepogoda uz intenzivnije padavine i jak vjetar. Na jugu će biti toplije uz sunčane periode.

Sredinom dana kiša i pljuskovi će se proširiti ka jugu i istoku.

U svim predjelima će biti svežije, samo na krajnjem jugu ostaje toplije, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Maksimalna temperatura vazduha biće od 18 do 23, na jugu do 29, u višim predjelima od 16 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren sjeverozapadni vjetar, pri pljuskovima ponegdje jak. Popodne i uveče vjetar će slabiti.

U BiH su jutros registrovani lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom u Кrajini, u centralnim i istočnim područjima BiH, kao i na sjeveru, istoku i jugoistoku Hercegovine, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica 12, Bihać 15, Mrakovica 14, Drinić, Кneževo, Mrkonjić Grad i Han Pijesak 16, Banjaluka, Prijedor, Ribnik, Srbac, Čemerno, Sokolac i Šipovo 18, Srebrenica, Novi Grad, Gradačac, Кalinovik i Gacko 19, Bijeljina, Doboj, Zvornik, Višegrad, Foča, Sarajevo i Tuzla 20, Rudo i Livno 22, Bileća 25, Trebinje i Neum 26, te Mostar 18 stepeni Celzijusovih.

U protekla 24 časa u Banjaluci je pao 21 litar kiše po metru kvadratnom, u Višegradu 13, u Mrakovici 11, u Foči devet, a u Srpcu sedam.

U Srebrenici, Sokocu i Čemernu palo je šest, u Кalinoviku pet, a u Prijedoru i Novom Gradu dva litra kiše po metru kvadratnom. 

(Srna) Foto: Profimedia

Komentari / 0

Ostavite komentar