Данас ће бити свјежије са кишом и падом температуре

- У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити свјежије са кишом, пљусковима и грмљавином, уз престанак падавина послије подне на западу и сјеверу и температуру ваздуха до 29 степени Целзијусових.

Босна и Херцеговина 26.07.2023 | 08:59
Данас ће бити свјежије са кишом и падом температуре

Током јутра и прије подне биће свјежије. Киша и пљускови са грмљавином јачаће на сјеверу и западу, а понегдје ће бити и локалних непогода уз интензивније падавине и јак вјетар. На југу ће бити топлије уз сунчане периоде.

Средином дана киша и пљускови ће се проширити ка југу и истоку.

У свим предјелима ће бити свежије, само на крајњем југу остаје топлије, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Максимална температура ваздуха биће од 18 до 23, на југу до 29, у вишим предјелима од 16 степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен сјеверозападни вјетар, при пљусковима понегдје јак. Поподне и увече вјетар ће слабити.

У БиХ су јутрос регистровани локални пљускови праћени грмљавином у Крајини, у централним и источним подручјима БиХ, као и на сјеверу, истоку и југоистоку Херцеговине, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница 12, Бихаћ 15, Мраковица 14, Дринић, Кнежево, Мркоњић Град и Хан Пијесак 16, Бањалука, Приједор, Рибник, Србац, Чемерно, Соколац и Шипово 18, Сребреница, Нови Град, Градачац, Калиновик и Гацко 19, Бијељина, Добој, Зворник, Вишеград, Фоча, Сарајево и Тузла 20, Рудо и Ливно 22, Билећа 25, Требиње и Неум 26, те Мостар 18 степени Целзијусових.

У протекла 24 часа у Бањалуци је пао 21 литар кише по метру квадратном, у Вишеграду 13, у Мраковици 11, у Фочи девет, а у Српцу седам.

У Сребреници, Сокоцу и Чемерну пало је шест, у Калиновику пет, а у Приједору и Новом Граду два литра кише по метру квадратном. 

(Срна) Фото: Профимедиа

Коментари / 0

Оставите коментар