"Eho radar" iz Prijedora pobjednik "Demofesta"

Bend "Eho radar" iz Prijedora pobjednik je 12. festivala demo bendova "Demofest" u Banjaluci.

Zabava 23.07.2023 | 14:51
"Eho radar" iz Prijedora pobjednik "Demofesta"

Drugo mjesto osvojio je bend "LoM" iz Кoprivnice, dok treće mjesto dijele bendovi "Škofja loka" i "Razvigor" iz Beograda.

Pobjednike je izabrao žiri u sastavu Brankica Janković, Zoran Marković, Branislav Predojević, Branislav Bane Antović i Zoi Кida.

Nagrada za prvo mjesto iznosi 5.000 evra, za drugo 2.000, a treće 1.000 evra.

Dodijeljena je i nagrada "Plavi bas", koja je pripala basisti sastava "Neki reperi" Ivanu Tadinu.

Bendovi sinoć nisu nastupili, kako je planirano u finalu, jer su organizatori, zbog loših vremenskih prilika, bili prinuđeni da njihove nastupe otkažu, te da program otvore revijalnim dijelom festivala, u okviru kojeg su nastupili "Lajbah", Parov Stelar, "Sanšajn" i drugi.

Direktor "Demofesta" i član žirija Brankica Janković rekla je da je, organizaciono, ovo bilo jedno od najtežih izdanja, najviše zbog stalnih promjena vremena i vremenskih neprilika.

"Neki reperi", "D restles si" /The Restless Sea/, "LoM", "MISH", "Eho radar", "Razvigor", "Škofja loka" i "Oksajo" bili su finalisti ovogodišnjeg festivala.

Generalni pokrovitelji "Demofesta" bili su predsjednik Republike Srpske i grad Banjaluka, a jedan od medijskih pokrovitelja Novinska agencija Republike Srpske - SRNA.

(Srna) Foto: Demofest 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nadine

23.07.2023 15:19

Samo poremeceni umovi mogu dozvoliti odrzavanje manifestacije sa toliko decibela u centru Banjaluke do 6 ujutro. Da Vam se sjeme zatre stoko i pogani!!!

ODGOVORITE