Živeli sa lešom muškarca više od godinu dana, misleći da je u komi!

U Indiji jedna porodica 35-godišnjeg muškarca koji je preminuo u aprilu prošle godine od Kovida živela više od godinu dana je sa njegovim lešom (telom), misleći da je u komi i da će se na kraju probuditi

Zanimljivosti 11.10.2022 | 15:55
Živeli sa lešom muškarca više od godinu dana, misleći da je u komi!

Vimlesh Sonkar, mladi službenik za porez na dohodak u Ahmedabadu, primljen je u bolnicu Moti 19. aprila 2021. i proglašen mrtvim samo tri dana kasnije nakon što se zarazio koronavirusom.

Čovekovoj porodici je uručen smrtovnik, ali su odbili da veruju da je preminuo i umesto da ga sahrane porodica je odnela su njegovo mrtvo telo kući i brinuli o njemu kao da će se na kraju probuditi. Mumificirani ostaci muškarca otkriveni su pre nekoliko dana, kada je tim sa njegovog radnog mesta poslat da istraži njegovo dugotrajno odsustvo.

Osoba je umrla 22. aprila 2021. tokom drugog talasa Kovid epidemije Imao je bilateralnu upalu pluća“, rekao je glavni medicinski službenik (CMO) Kanpura, Alok Ranjan, za “The Sunday Express”

 

“Nakon što je umro, odveden je u lokalni starački dom gde je proglašen mrtvim. Izdata je i umrlica u kojoj je uzrok smrti naveden kao “bilateralna upala pluća“.

Nejasno je zašto Vimleševa porodica nije htela da prihvati činjenicu da je preminuo. Times of India izveštava da su njegovo telo odneli u drugu bolnicu na drugo mišljenje, a čak i kada su tamošnji lekari potvrdili njegovu smrt, ipak su odneli njegov leš kući i tretirali ga kao pacijenta iz kome koji bi se jednog dana mogao probuditi iz kome.

Prema Free Press Journalu, porodica je bila spremna da mu pruži poslednje obrede, ali su mu prvo stavili oksimetar na jedan od prsta, a nakon što je pokazao puls i nivo kiseonika u krvi, odlučili su da je još uvek živ i otkazao sahranu.

Jedno je, međutim, sigurno – porodica Vimleša Sonkara živela je sa njegovim mrtvim telom u istoj kući godinu i po dana, iskreno misleći da je on u komi i da će se jednog dana probuditi. O njemu su se brinuli supruga, roditelji, braća i njihove porodice, koji su svi živeli u istoj kući, čistili mu telo dezinfekcionim sredstvom Dettol tri puta dnevno, menjajući ga svakodnevno i ostavljajući klimu uključenu 24 sata dnevno.

“Kad god bi neko s posla pitao za njega to jest, pitala porodicu gde se nalazi, uvek bi rekli da je Vimleš bolestan.Porodica je donela  čak i boce sa kiseonikom i rekla meštanima da je on u komi i da se leči kod kuće. Bili su ubeđeni da je živ i da će biti bolje.” rekao je viši policajac za Indian Ekpress.

Pošto ovde nije počinjen nikakav zločin, nećemo ništa preduzimati ni protiv koga izjavila je indijska policija.

(zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar