Живели са лешом мушкарца више од годину дана, мислец́и да је у коми!

У Индији једна породица 35-годишњег мушкарца који је преминуо у априлу прошле године од Ковида живела више од годину дана је са његовим лешом (телом), мислец́и да је у коми и да ц́е се на крају пробудити

Занимљивости 11.10.2022 | 15:55
Живели са лешом мушкарца више од годину дана, мислец́и да је у коми!

Вимлесх Сонкар, млади службеник за порез на доходак у Ахмедабаду, примљен је у болницу Моти 19. априла 2021. и проглашен мртвим само три дана касније након што се заразио коронавирусом.

Човековој породици је уручен смртовник, али су одбили да верују да је преминуо и уместо да га сахране породица је однела су његово мртво тело куц́и и бринули о њему као да ц́е се на крају пробудити. Мумифицирани остаци мушкарца откривени су пре неколико дана, када је тим са његовог радног места послат да истражи његово дуготрајно одсуство.

Особа је умрла 22. априла 2021. током другог таласа Ковид епидемије Имао је билатералну упалу плуц́а“, рекао је главни медицински службеник (ЦМО) Канпура, Алок Рањан, за “Тхе Сундаy Еxпресс”

 

“Након што је умро, одведен је у локални старачки дом где је проглашен мртвим. Издата је и умрлица у којој је узрок смрти наведен као “билатерална упала плуц́а“.

Нејасно је зашто Вимлешева породица није хтела да прихвати чињеницу да је преминуо. Тимес оф Индиа извештава да су његово тело однели у другу болницу на друго мишљење, а чак и када су тамошњи лекари потврдили његову смрт, ипак су однели његов леш куц́и и третирали га као пацијента из коме који би се једног дана могао пробудити из коме.

Према Фрее Пресс Јоурналу, породица је била спремна да му пружи последње обреде, али су му прво ставили оксиметар на један од прста, а након што је показао пулс и ниво кисеоника у крви, одлучили су да је још увек жив и отказао сахрану.

Једно је, међутим, сигурно – породица Вимлеша Сонкара живела је са његовим мртвим телом у истој куц́и годину и по дана, искрено мислец́и да је он у коми и да ц́е се једног дана пробудити. О њему су се бринули супруга, родитељи, брац́а и њихове породице, који су сви живели у истој куц́и, чистили му тело дезинфекционим средством Деттол три пута дневно, мењајуц́и га свакодневно и остављајуц́и климу укључену 24 сата дневно.

“Кад год би неко с посла питао за њега то јест, питала породицу где се налази, увек би рекли да је Вимлеш болестан.Породица је донела  чак и боце са кисеоником и рекла мештанима да је он у коми и да се лечи код куц́е. Били су убеђени да је жив и да ц́е бити боље.” рекао је виши полицајац за Индиан Екпресс.

Пошто овде није почињен никакав злочин, нец́емо ништа предузимати ни против кога изјавила је индијска полиција.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар