Dodik u raljama hrvatskih službi još od rata i šverca

''Nisam iznenađena servilnošću Milorada Dodika spram Hrvatske i njenog predsjednika Zorana Milanovića koji će ostati upamćen po izjavama da su ''Srbi šaka jada'' i da mu se ''gade priče o stradanju srpske djece''. Još prije četiri godine sam upozorila da je Dodik u raljama hrvatskih službi još od ratnog vremene i tadašnjeg šverca, zbog čega mu je bliži Ivan Čermak od svih srpskih generala'', izjavila je nekadašnji poslanik u PD PSBiH Aleksandra Pandurević.  

Republika Srpska 28.09.2022 | 10:23
Dodik u raljama hrvatskih službi još od rata i šverca

Ona podsjeća na svoju izjavu od prije četiri godine i pitanja koja je još tada postavila Dodiku, a koja je on prećutao i izbjegao odgovore.

''Bojim se da ima istine u pričama da je Dodik u raljama nekih hrvatskih ekstremnih krugova i službi, što zbog njegovog ratnog biznisa sa generalima HVO, što zbog poslijeratnog. U vrijeme njegove prve vlade, ogromna sredstva iz Republike Srpske su završila na računima nekih hrvatskih generala na Djevičanskim ostrvima. General Ivan Čermak ima povlašćeniji položaj u Republici Srpskoj od svih srpskih generala koji su je stvorili. Više je novca iz Srpske izvukao, za vrijeme Dodikove vladavine, nego čitav oficirski kor Vojske Srpske koji uglavnom živi u jadu i bijedi. Tu treba tražiti razloge zašto je Dodik veći katolik od pape'', upozorila je još tada Pandurevićeva.

Ona podsjeća da je Dodik, u vrijeme svoje prve vlade, predao Hrvatskoj jasenovačku dokumentaciju i time onemogućio srpskim naučnicima da istražuju jedno od najvećih stratišta u Drugom svjetskom ratu, ako ne i najveće.

''Predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović srdačno je dočekao prije četiri godine, bez riječi protesta, kada je kratko navratila kod njega, žureći na proslavu ”Maestrala”. Nije se usudio ni riječ protesta da izusti jer ona slavi progon 125.000 Srba i ubistvo njih 700. Sada je samo nastavio praksu fekštom na svom imanju zajedno sa Milanovićem.  Ili, da li ste čuli da je i riječ progovorio kada su HDZ-ovci u BiH citirali Kvaternika na proslavi godišnjice osnivanja HVO i veličali Alojza Stepinca”, kaže Pandurević.

Ona podsjeća i da je Dodik ''veći zagovornik trećeg entiteta od samog HDZ-a'', iako zna da tim na kocku stavlja čitav Dejtonski sporazum i Republiku Srpsku.

''Koji bi odgovoran državnik, koji štiti srpske nacionalne interese, Pelješki most proglasio srpskim nacionalnim interesom, a da od Hrvatske ne traži da odustane od nuklearnog odlagališta na Trgovskoj gori i da to pitanje ne tretira kao otvoreno pitanje između dvije države!? Smiješne su tvrdnje da je to uradio zbog mosta u Gradišci kada svi vidimo da taj novi most vodi nigdje – na livadu i da Hrvatska bježi od izgradnje pristupne saobraćajnice. Zašto ne zatraži od Milanovića da izgrade pristupnu saobraćajnicu?'',   

(BN)

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

Nenad

28.09.2022 08:35

Pogledajte po svojim opstinama gdje je SNSD-ova vlast.Svi koji su na nekim polozajima su iz mjesovitih brakova,naravno uvijek hrvatskih.Toliko o Srpskom SNSDu.

ODGOVORITE
Name

Mira za Nenada

28.09.2022 10:55

Sram te bilo na komentaru, svi oni žive u Republici Srpskoj i koliko njih se borilo za nju, doživljavaju je kao svoju državu, koliko majki druge nacionalnosti je pobeglo iz Sarajeva dovelo djecu u Republiku Srpsku, iako su im muževi poginuli i tu istu djecu odgojili u duhu Pravoslavlja. Stidim se zbog tvog komentara.

Name

Josipa za Miru

28.09.2022 12:26

I u nas u Rvatskoj ko se borio dobio je nekih prava,al uvjek su na oku !!!!A ko nije ,ko je nesto muljo sa potvrdana,protjeran je

Name

dodik je..

28.09.2022 12:41

rekorder u mijenjanju dresova i vlastitih stavova

Name

Re

28.09.2022 14:01

Tacno a to je zato sto i Zeljka i Milokrad imaju hrvatske krvi i nemogu oni vise voljeti nas srpski narod od svog bratskog hrvatskog i da nam takvi stite srpsjmke interese

Name

Vanzemaljac Nenad

28.09.2022 18:13

Dobro zapažanje i ja sam primjetio da su Hrvati koji su ovdje ostali za Milu i da navijaju za Partizan.Slučajno sigurno....Krv nije voda.

Name

Miroslav

28.09.2022 08:54

Zbog takvih malignih prica, radite protiv sebe, to ce glasaci kazniti. Takva podmecanja, blacenje, vredjanje, jos nije vidjeno, sta vam je? Ni reci o programu, sve sto radite bavite se Dodikom, da vam nije njega, sta bi vi imali za reci? Izgubili ste minimalnu meru pristojnosti.Zbog toga nemate sta ocekivati od glasaca.

ODGOVORITE
Name

Re Miroslav

28.09.2022 10:55

Bas se Dodikova stranka vodila programima i bas su nas negdje doveli njihovi programi ? Posten covjek je protracio zivot i energiju u ovoj drzavi i sada je gore stanje, nego nakon rata, jer je izgubljena nada da se ovdje moze zivjeti normalno od postenog rada.

Name

Re

28.09.2022 12:03

Ko proda Jesnovacku gradju?

Name

Re Miroslav

28.09.2022 16:27

Pa ti budalo stalno ponavljac, šta je sa tobom ja sam ti rekao sta je najjači program opozicije, BUDALO NECE KRASTI OD NARODA TO TI JE PROGRAM.

Name

Mungos

28.09.2022 08:55

Nedavno je uhapsen ali u hrvatskoj onaj njegov tajkun iz hrvatske. Otvorio je ovde u banjaluci desetak firmi tasna masna. Cak su njih dvojica htjeli u lijevcu zasaditi konoplju i napraviti biznis

ODGOVORITE
Name

????

28.09.2022 09:18

Od prije rata , draga moja , od prije rata je on njihov igrač.

ODGOVORITE
Name

Solun

28.09.2022 09:44

Vidjećemo ako pobijedite hoće li i zašto odgovarati pa se onda oglasite.

ODGOVORITE
Name

Za Solun

28.09.2022 10:01

Ništa drugo sekta i ne radi sem da prijeti, ucjenjuje, mobinguje, kinji, maltretira, šikanira, laže svakog onog za kog iole sumnja da im nije slijepo odan.

Name

Tatar

28.09.2022 10:05

Ma ovo je klasična šuplja bez ikakve koristi.Mlate praznu slamu pričom umjesto da svi zajedno ustanu i povedu narod u normalan smer napretka .

Name

Roki

28.09.2022 10:52

Ova intelektualka godinu i po dana svaki dan mjerila antitijela i sad zbori o tajnim sluzbama.

ODGOVORITE
Name

Jadnici

28.09.2022 14:03

Gledaj ti idiota kako se iskaljuju na srbima i blate srbe a hrvati im dobri. Bijede jedne.

ODGOVORITE
Name

re

28.09.2022 15:32

Ma sta se iskaljuju ,ma jok ,to oni tako od milja ,taka im narav jos od pokojnog Tudjmana!Vole one mjesanje sa srbima vise no u papu pogledat!