Додик у раљама хрватских служби још од рата и шверца

''Нисам изненађена сервилношћу Милорада Додика спрам Хрватске и њеног предсједника Зорана Милановића који ће остати упамћен по изјавама да су ''Срби шака јада'' и да му се ''гаде приче о страдању српске дјеце''. Још прије четири године сам упозорила да је Додик у раљама хрватских служби још од ратног времене и тадашњег шверца, због чега му је ближи Иван Чермак од свих српских генерала'', изјавила је некадашњи посланик у ПД ПСБиХ Александра Пандуревић.  

Република Српска 28.09.2022 | 10:23
Додик у раљама хрватских служби још од рата и шверца

Она подсјећа на своју изјаву од прије четири године и питања која је још тада поставила Додику, а која је он прећутао и избјегао одговоре.

''Бојим се да има истине у причама да је Додик у раљама неких хрватских екстремних кругова и служби, што због његовог ратног бизниса са генералима ХВО, што због послијератног. У вријеме његове прве владе, огромна средства из Републике Српске су завршила на рачунима неких хрватских генерала на Дјевичанским острвима. Генерал Иван Чермак има повлашћенији положај у Републици Српској од свих српских генерала који су је створили. Више је новца из Српске извукао, за вријеме Додикове владавине, него читав официрски кор Војске Српске који углавном живи у јаду и биједи. Ту треба тражити разлоге зашто је Додик већи католик од папе'', упозорила је још тада Пандуревићева.

Она подсјећа да је Додик, у вријеме своје прве владе, предао Хрватској јасеновачку документацију и тиме онемогућио српским научницима да истражују једно од највећих стратишта у Другом свјетском рату, ако не и највеће.

''Предсједницу Колинду Грабар Китаровић срдачно је дочекао прије четири године, без ријечи протеста, када је кратко навратила код њега, журећи на прославу ”Маестрала”. Није се усудио ни ријеч протеста да изусти јер она слави прогон 125.000 Срба и убиство њих 700. Сада је само наставио праксу фекштом на свом имању заједно са Милановићем.  Или, да ли сте чули да је и ријеч проговорио када су ХДЗ-овци у БиХ цитирали Кватерника на прослави годишњице оснивања ХВО и величали Алојза Степинца”, каже Пандуревић.

Она подсјећа и да је Додик ''већи заговорник трећег ентитета од самог ХДЗ-а'', иако зна да тим на коцку ставља читав Дејтонски споразум и Републику Српску.

''Који би одговоран државник, који штити српске националне интересе, Пељешки мост прогласио српским националним интересом, а да од Хрватске не тражи да одустане од нуклеарног одлагалишта на Трговској гори и да то питање не третира као отворено питање између двије државе!? Смијешне су тврдње да је то урадио због моста у Градишци када сви видимо да тај нови мост води нигдје – на ливаду и да Хрватска бјежи од изградње приступне саобраћајнице. Зашто не затражи од Милановића да изграде приступну саобраћајницу?'',   

(БН)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Ненад

28.09.2022 08:35

Погледајте по својим опстинама гдје је СНСД-ова власт.Сви који су на неким полозајима су из мјесовитих бракова,наравно увијек хрватских.Толико о Српском СНСДу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира за Ненада

28.09.2022 10:55

Срам те било на коментару, сви они живе у Републици Српској и колико њих се борило за њу, доживљавају је као своју државу, колико мајки друге националности је побегло из Сарајева довело дјецу у Републику Српску, иако су им мужеви погинули и ту исту дјецу одгојили у духу Православља. Стидим се због твог коментара.

Name

Јосипа за Миру

28.09.2022 12:26

И у нас у Рватској ко се борио добио је неких права,ал увјек су на оку !!!!А ко није ,ко је несто муљо са потврдана,протјеран је

Name

додик је..

28.09.2022 12:41

рекордер у мијењању дресова и властитих ставова

Name

Ре

28.09.2022 14:01

Тацно а то је зато сто и Зељка и Милокрад имају хрватске крви и немогу они висе вољети нас српски народ од свог братског хрватског и да нам такви стите српсјмке интересе

Name

Ванземаљац Ненад

28.09.2022 18:13

Добро запажање и ја сам примјетио да су Хрвати који су овдје остали за Милу и да навијају за Партизан.Случајно сигурно....Крв није вода.

Name

Мирослав

28.09.2022 08:54

Због таквих малигних прица, радите против себе, то це гласаци казнити. Таква подмецања, блацење, вредјање, јос није видјено, ста вам је? Ни реци о програму, све сто радите бавите се Додиком, да вам није њега, ста би ви имали за реци? Изгубили сте минималну меру пристојности.Због тога немате ста оцекивати од гласаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Мирослав

28.09.2022 10:55

Бас се Додикова странка водила програмима и бас су нас негдје довели њихови програми ? Постен цовјек је протрацио зивот и енергију у овој дрзави и сада је горе стање, него након рата, јер је изгубљена нада да се овдје мозе зивјети нормално од постеног рада.

Name

Ре

28.09.2022 12:03

Ко прода Јесновацку градју?

Name

Ре Мирослав

28.09.2022 16:27

Па ти будало стално понављац, шта је са тобом ја сам ти рекао ста је најјачи програм опозиције, БУДАЛО НЕЦЕ КРАСТИ ОД НАРОДА ТО ТИ ЈЕ ПРОГРАМ.

Name

Мунгос

28.09.2022 08:55

Недавно је ухапсен али у хрватској онај његов тајкун из хрватске. Отворио је овде у бањалуци десетак фирми тасна масна. Цак су њих двојица хтјели у лијевцу засадити конопљу и направити бизнис

ОДГОВОРИТЕ
Name

????

28.09.2022 09:18

Од прије рата , драга моја , од прије рата је он њихов играч.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Солун

28.09.2022 09:44

Видјећемо ако побиједите хоће ли и зашто одговарати па се онда огласите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Солун

28.09.2022 10:01

Ништа друго секта и не ради сем да пријети, уцјењује, мобингује, кињи, малтретира, шиканира, лаже сваког оног за ког иоле сумња да им није слијепо одан.

Name

Татар

28.09.2022 10:05

Ма ово је класична шупља без икакве користи.Млате празну сламу причом умјесто да сви заједно устану и поведу народ у нормалан смер напретка .

Name

Роки

28.09.2022 10:52

Ова интелектуалка годину и по дана сваки дан мјерила антитијела и сад збори о тајним слузбама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јадници

28.09.2022 14:03

Гледај ти идиота како се искаљују на србима и блате србе а хрвати им добри. Биједе једне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

28.09.2022 15:32

Ма ста се искаљују ,ма јок ,то они тако од миља ,така им нарав јос од покојног Тудјмана!Воле оне мјесање са србима висе но у папу погледат!