Fotografije automobila - strahota nesreće

Automobili iz saobraćajne nesreće u kojoj su poginule četiri osobe na magistralnoj cesti M-17 kod Mostara potpuno su smrskani i dovezeni u krug MUP-a HNК.

Bosna i Hercegovina 25.09.2022 | 11:49
Fotografije automobila - strahota nesreće

Nad njima će se raditi detaljna vještačenje u cilju rasvjetljavanja stravične nesreće. Кako je za Кlix.ba kazala dežurna tužiteljica ovo je najteži slučaj koji je do sada radila, te su poduzete sve mjere i radnje kako bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do stravične nesreće.

"Četiri osobe su smrtno stradale i više njih je zadobilo povrede različitih kategorija. Radiće se obdukcija tijela, vještačenje svih vozila i tužilaštvo će poduzeti sve mjere i radnje u skladu sa zakonom kako bi se slučaj rasvijetlio", kazala tužiteljica i naglasila kako će istraga trajati danima.

Podsjetimo da su četiri osobe smrtno stradale među kojima je jedno dijete, a još četiri osobe su teško povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 20 sati na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Buna-Zaton u blizini Bunskih kanala.

Poginuli su B. К. (35), M.К. (34) i R. К. (9) koji su se nalazili u automobilu Renault Scenic te M. P. (46) iz automobila BMW X5. Svi su s područja Mostara i okolice.

Stradali iz automobila Renault su članovi porodice, a radi se o bračnom paru i djetetu. U automobilu s njima je bila i trogodišnja djevojčica koja je noćas hitno operirana u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar i trenutno je u Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intezivno liječenje (JIL).

Teške tjelesne povrede su zadobile osobe i iz druga dva automobila, marke BMW i Mercedes.

Uviđaj koji su obavili pripadnici Policijske uprave Mostar, pod rukovodstvom dežurnog tužioca je trajao više od pet sati, a saobraćaj je za to vrijeme na ovoj dionici magistralne ceste bio potpuno obustavljen.

(Klix/Foto: Klix)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Lipicaner

25.09.2022 10:12

Jaka vozila velika benzina, stradaju oni u slabijem auto tuga i samo tuga saucesce porodici poginulih..

ODGOVORITE
Name

Re

25.09.2022 14:05

Ma ne treba se vikendom uvece nigdje kretati i tacka. Sjedi kod kuce ili predji kod komsija ili lokal gdje mozes lagano pjeske. Pune su ulice pijanih i drogiranih manijaka sa bijesnim autima.

Name

Re

25.09.2022 10:17

Kada ce vlas konkretne zakone da donese? Mi smo stoka za volanom i takve zakone treba da imamo. Za voznju od 30 km preko ogranicenja mora biti propisana zatvorska kazna. Bez izuzetka za vlast i narod.

ODGOVORITE
Name

MD

25.09.2022 17:12

Zakon postoji, ali kada ga policija, doduše prečestim kontrolama sprovodi, ljudi kažu da pune budžet, kada se ovo desi, opet im kriva policija.

Name

Tik tok

25.09.2022 13:32

Putevi loši, vozači loši, na tehničkom sve i svašta prolazi samo daj pare bez kočnica guma, gledaju magarci slaže li se broj motora kao to je bitno a negledaju gume i kočnice nikad na zelenu granu stati u BiH.

ODGOVORITE
Name

Mpze se procitati

25.09.2022 21:02

Trkali se, alkokonisani ....

Name

Goga

25.09.2022 17:23

Staviti kamere na svakome cosku i povecati kazne pet puta samo se tako mozemo izboriti sa bahatim vozacima.

ODGOVORITE