Povodom početka nastave: Donacije iz Mozzarta stigle u dvije škole

Novi televizori za Gimnaziju Prnjavor i knjige za OŠ Sveti Sava Modriča 

Republika Srpska 12.09.2022 | 17:39
Povodom početka nastave: Donacije iz Mozzarta stigle u dvije škole

Povodom početka nove školske godine, predstavnici kompanije Mozzart posjetili su dvije škole u Republici Srpskoj. Osnovcima škole „Sveti Sava“ Modriča u Dugom Polju donirali su knjige za lektiru, a đacima Gimnazije u Prnjavoru nove televizore. U obje škole su se veoma obradovali poklonima. 

- Ovaj gest je izazvao oduševljenje i kod učenika i kod nastavnika. Novi televizori olakšavaju izvođenje nastave, posebno zbog činjenice da od ove školske godine počinjemo sa primjenom elektronskog dnevnika u svim odjeljenjima. Hvala kompaniji Mozzart što su prepoznali potrebe naše škole i omogućili našim učenicima bolje uslove za rad- kaže Dajana Ostojić, direktor JU Gimnazija Prnjavor. 

Ovu školu pohađa 211 učenika koji su podijeljeni u 11 odjeljenja i to u računarsko-informatičkom, društveno-jezičkom i opštem smjeru. 
Posljednjih godinu dana intenzivno rade na opremanju škole i uvođenju informacionih tehnologija, prateći reforme u obrazovanju. To se posebno pokazalo potrebnim tokom epidemije korona virusa kada su imali nastavu na daljinu.

Zbog toga se i sada trude da u svim učionicama imaju televizor ili projektor, računar ili laptop, a kako bi nastavnici na što moderniji način mogli da realizuju nastavu, a đacima časovi bili što zanimljiviji.

Donacijom iz Mozzarta, u svih 11 učionica postavljeni su televizori čime su u ovoj školi zaokružili proces opremanja. 

Srećnu novu školsku godinu iz Mozzarta su poželjeli i đacima OŠ Sveti Sava u područnoj školi u selu Dugo Polje. Njima su uručili nove knjige za lektiru. To ih je veoma obradovalo jer su do sada knjige donosili iz drugih škola kako bi svi mogli da  pročitaju obavezno štivo. 

- Nove knjige, koje nam je obezbjedila kompanija Mozzart, su uglavnom najpotrebnije lektire i neki naslovi već su ustupljeni učenicima. Zadovoljni su svi, posebno učitelji i nastavnici jezika, a svi imaju samo riječi hvale za ovaj gest. Đaci su presrećni, jer sada na vrijeme mogu pročitati lektiru. Ja nemam šta drugo da kažem osim veliko hvala Mozzartu- kaže bibliotekarka, prof. Ivana Cvijanović. 

OŠ Sveti Sava Modriča ima ukupno 823 učenika, koji su raspoređeni u 63 odjeljenja, odnosno u centralnu i osam područnih škola. U Dugom Polju nastavu pohađa 60 đaka od prvog do devetog razreda.

Biblioteke svih ovih škola su veoma skromne, a brojne knjige su dotrajale. Zbog toga su u ovoj školi pokrenuli akciju kojoj se, po drugi put, odazvala kompanija Mozzart, a prethodno su knjige donirali područnoj školi u selu Vranjak. 

(BN) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Svedska

13.09.2022 07:09

Daj Boze da ovi TV ostanu citavi nakon par dana, kakva nam je kultura i odgoj tesko da ce ovi TV ostati citavi.

ODGOVORITE