Поводом почетка наставе: Донације из Моззарта стигле у двије школе

Нови телевизори за Гимназију Прњавор и књиге за ОШ Свети Сава Модрича 

Република Српска 12.09.2022 | 17:39
Поводом почетка наставе: Донације из Моззарта стигле у двије школе

Поводом почетка нове школске године, представници компаније Моззарт посјетили су двије школе у Републици Српској. Основцима школе „Свети Сава“ Модрича у Дугом Пољу донирали су књиге за лектиру, а ђацима Гимназије у Прњавору нове телевизоре. У обје школе су се веома обрадовали поклонима. 

- Овај гест је изазвао одушевљење и код ученика и код наставника. Нови телевизори олакшавају извођење наставе, посебно због чињенице да од ове школске године почињемо са примјеном електронског дневника у свим одјељењима. Хвала компанији Моззарт што су препознали потребе наше школе и омогућили нашим ученицима боље услове за рад- каже Дајана Остојић, директор ЈУ Гимназија Прњавор. 

Ову школу похађа 211 ученика који су подијељени у 11 одјељења и то у рачунарско-информатичком, друштвено-језичком и општем смјеру. 
Посљедњих годину дана интензивно раде на опремању школе и увођењу информационих технологија, пратећи реформе у образовању. То се посебно показало потребним током епидемије корона вируса када су имали наставу на даљину.

Због тога се и сада труде да у свим учионицама имају телевизор или пројектор, рачунар или лаптоп, а како би наставници на што модернији начин могли да реализују наставу, а ђацима часови били што занимљивији.

Донацијом из Моззарта, у свих 11 учионица постављени су телевизори чиме су у овој школи заокружили процес опремања. 

Срећну нову школску годину из Моззарта су пожељели и ђацима ОШ Свети Сава у подручној школи у селу Дуго Поље. Њима су уручили нове књиге за лектиру. То их је веома обрадовало јер су до сада књиге доносили из других школа како би сви могли да  прочитају обавезно штиво. 

- Нове књиге, које нам је обезбједила компанија Моззарт, су углавном најпотребније лектире и неки наслови већ су уступљени ученицима. Задовољни су сви, посебно учитељи и наставници језика, а сви имају само ријечи хвале за овај гест. Ђаци су пресрећни, јер сада на вријеме могу прочитати лектиру. Ја немам шта друго да кажем осим велико хвала Моззарту- каже библиотекарка, проф. Ивана Цвијановић. 

ОШ Свети Сава Модрича има укупно 823 ученика, који су распоређени у 63 одјељења, односно у централну и осам подручних школа. У Дугом Пољу наставу похађа 60 ђака од првог до деветог разреда.

Библиотеке свих ових школа су веома скромне, а бројне књиге су дотрајале. Због тога су у овој школи покренули акцију којој се, по други пут, одазвала компанија Моззарт, а претходно су књиге донирали подручној школи у селу Врањак. 

(БН) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сведска

13.09.2022 07:09

Дај Бозе да ови ТВ остану цитави након пар дана, каква нам је култура и одгој теско да це ови ТВ остати цитави.

ОДГОВОРИТЕ