Japanski starački dom “zapošljava” bebe i malu decu!

Za mnoge poslove poslodavce beba kao kandidat za neki posao je neprikladan kandidat. Ipak, starački dom u Japanu bi želeo da vidi takve kandidate bebe i malu decu u njihovom prostoru pa ih tako i “zapošljava”!

Zanimljivosti 05.09.2022 | 15:40
Japanski starački dom “zapošljava” bebe i malu decu!

“Čak i štićenici koji su bili loše raspoloženi ili su sve vreme izgledali mrzovoljno sada sijaju kad god bebe dođu, izgledaju veoma srećni“, rekla je Kimi Gondo, šef staračkog doma, za portal VICE

Japan brzo stari. Broj starijih ljudi — onih od 65 i više godina — dostigao je rekordan nivo 2021. godine, a stariji čine 29,1 odsto celokupne populacije, što je najveći procenat na svetu. Kao rezultat toga, u Japanu je povećan broj staračkih domova koji se brinu o onima kojima je potreban život uz pomoć.

U 2020. godini bilo je 15.956 staračkih domova širom zemlje, što je povećanje u odnosu na 15.134 u prethodnoj godini. Rastuća potražnja takođe znači više osoblja i, u slučaju Moiai Seiiukai, više beba.

Gondo je na ovu ideju došla kada je videla koliko su stanovnici srećni kada je u starački dom dovela sopstvenu unuku, rođenu u junu 2020. Drugo osoblje bi takođe dovodilo svoju decu, razveselivši mnoge stare koji su rekli da ih bebe podsećaju na vreme kada su njihova deca bila bebe.

“Glavni posao beba je da šetaju sa stanarima. Čak i sa suprotnih krajeva bašte možete videti da se stariji smeju“, rekla je Gondo.

„Bebe imaju misterioznu moć“, rekla je ona u telefonskom intervjuu iz svog automobila, dok je njena unuka uzbuđeno vikala sa zadnjeg sedišta na hitnu pomoć koja je prolazila. 

Trenutno u objektu ima 120 štićenika, starosti od 60 do 100 godina. Trideset dve bebe su trenutno “zaposlene“ u staračkom domu, a neke čak posećuju ustanovu nedeljno.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar