BL: Besplatan prevoz za penzionere sa najnižom penzijom

Penzioneri sa penzijom do 285 КM imaju besplatan javni prevoz, a danas su im u Parku „Mladen Stojanović“ i uručene elektronske kartice.

Republika Srpska 04.09.2022 | 14:00
BL: Besplatan prevoz za penzionere sa najnižom penzijom

Kartice penzionerima uručio je gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je rekao da je ovo značajan dan jer svjedočimo najvećim mogućim olakšicama, kroz koje penzioneri sa najnižom penzijom imaju besplatan prevoz, dok je prevoz za ostale penzionere povoljniji za 30 odsto.
– Sve ono što smo obećali da ćemo uraditi, sproveli smo u djelo. Rekli su da nema ništa od besplatnog prevoza, rekli su da nema ništa od besplatnih udžbenika, kao i da neće biti subvencija za vrtiće, ali evo danas svjedočimo tome da je sve sprovedeno u djelo – poručio je Stanivuković.

Кako je rekao, nastavlja se sa uštedama kako bi se u dogledno vrijeme omogućio besplatan prevoz za sve penzionere.
– Za penzionere koji nemaju najnižu penziju, prevoz je povoljniji za 30 odsto. Zahvaljujući subvencijama koje smo obezbijedili, uprkos visokom rastu cijena goriva na tržištu, naši penzioneri nisu osjetili teret poskupljenja – istakao je Stanivuković.

On je najavio još jednu olakšicu za penzionere, a riječ je o tzv „karticama prijateljstva“ koje će obezbijediti Grad Banjaluka, na osnovu koje će penzioneri u određenim apotekama, prodavnicama moći ostvariti određene popuste.

– Ideja je da tu karticu uvežemo sa ovom koju dodjeljujemo za javni prevoz, te da naši penzioneri na osnovu toga mogu da ostvare više nekih olakšica za svakodnevne potrebe – rekao je on, te dodao da iako Grad ne odlučuje o visini penzija, ipak može da utiče da smanji neke troškove i napravi neke olakšice.

Gradonačelnik je takođe rekao da će se ići u pravcu i da se penzionerima naprave i određene pogodnosti kad su u pitanju cijene komunalnih usluga.

Jedna od penzionerki je i Vinka Škrbić, koja je rekla da joj mnogo znači ova podrška.
– Nama sa veoma niskom penzijom značajno je to da ne plaćamo javni prevoz – rekla je ona.

Osim ugodnog druženja, penzioneri su imali priliku da na punktovima koje je Grad organizovao u saradnji sa Gradskom organizacijom Crveni krst Banjaluka besplatno prekontrolišu krvni pritisak i šećer.

(Srpska info)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Gandaf

04.09.2022 12:11

Koliko ima takvih penzionera.

ODGOVORITE
Name

re gadaf

04.09.2022 12:36

sigurno ih ima više nego u doba Radojčića koliko je tada bilo besplatnih karata--boli vas istina a koštaće vas vaša bahatost

Name

Komsinica

04.09.2022 12:40

Za pohvalu. I za Vukana.

Name

Borac

04.09.2022 13:30

Bravo Drasko!

Name

VRS-RVI

04.09.2022 12:32

Bravo Drasko ????!!! Vise si uradio za dvije godine nego burlina vlast za 20!!!

ODGOVORITE
Name

Hm

04.09.2022 14:15

Pa jeste uradio vise . Ja vise svoj glas ne dam za snsd

Name

Bravo

04.09.2022 12:42

Koliko god da ih je svakako pohvalno. Takodje , bilo bi dobro da im se rasterete i komunalne usluge , podijele mozda i higijenski paketi povremeno . Nekom malo , a nekom znaci ...

ODGOVORITE
Name

za BOLJE SUTRA

04.09.2022 13:33

Ipak se moze kad se hoce ! To je primjer samo jednig grada i jedne opstine. Zamislite kada bi svaka opstina tako radila , para ima ali pare idu na pogresnu stranu i u dzepove vlastodrzaca . Nije ni Sarovic dobro rjesenje ali pocetak je bilo kakvo rjesenje bolje od postojeceg stanja . Ja cu da glasam za Jelenu Trivic ne zbog bilo kakve stranke i politike vec zbog sanse za BOLJE SUTRA . Vjerujem da ima nade , vjerujem da moze bolje mnogo bolje, Snsd ljudi u vecini opstina se ponasaju bahato, osiono, sve je zivo poskupilo i nemaju rjesenja dok su sebe i svoje dzepove obezbjedili a narod grca u bijedi i strahu. Glasajmo svi za promjenu jer gore ne moze . Razumijem strah ali neka hrabrost i pametno budu jaci od straha i kada dodjem u onu kucicu za glasanje niko zivi ne moze da vidi niti zna za koga glasate, neka savjest povjedi za BOLJE SUTRA nase djece .

ODGOVORITE
Name

Penzioner

04.09.2022 14:30

Hvala Drasku nama puno znaci

Name

Klik

04.09.2022 18:26

Drasko ,Drasko ,Drasko.... Svaka ti cast .jos da te ne blokiraju ovi iz Dodikove vlasti ,nebi ti bilo kraja. Ali ,narod je uz tebe.... Samo JELENA ,DRASKO ,VUKAN I SAROVIC .... Snsd -cista 0