БЛ: Бесплатан превоз за пензионере са најнижом пензијом

Пензионери са пензијом до 285 КМ имају бесплатан јавни превоз, а данас су им у Парку „Младен Стојановић“ и уручене електронске картице.

Република Српска 04.09.2022 | 14:00
БЛ: Бесплатан превоз за пензионере са најнижом пензијом

Картице пензионерима уручио је градоначелник Драшко Станивуковић, који је рекао да је ово значајан дан јер свједочимо највећим могућим олакшицама, кроз које пензионери са најнижом пензијом имају бесплатан превоз, док је превоз за остале пензионере повољнији за 30 одсто.
– Све оно што смо обећали да ћемо урадити, спровели смо у дјело. Рекли су да нема ништа од бесплатног превоза, рекли су да нема ништа од бесплатних уџбеника, као и да неће бити субвенција за вртиће, али ево данас свједочимо томе да је све спроведено у дјело – поручио је Станивуковић.

Како је рекао, наставља се са уштедама како би се у догледно вријеме омогућио бесплатан превоз за све пензионере.
– За пензионере који немају најнижу пензију, превоз је повољнији за 30 одсто. Захваљујући субвенцијама које смо обезбиједили, упркос високом расту цијена горива на тржишту, наши пензионери нису осјетили терет поскупљења – истакао је Станивуковић.

Он је најавио још једну олакшицу за пензионере, а ријеч је о тзв „картицама пријатељства“ које ће обезбиједити Град Бањалука, на основу које ће пензионери у одређеним апотекама, продавницама моћи остварити одређене попусте.

– Идеја је да ту картицу увежемо са овом коју додјељујемо за јавни превоз, те да наши пензионери на основу тога могу да остваре више неких олакшица за свакодневне потребе – рекао је он, те додао да иако Град не одлучује о висини пензија, ипак може да утиче да смањи неке трошкове и направи неке олакшице.

Градоначелник је такође рекао да ће се ићи у правцу и да се пензионерима направе и одређене погодности кад су у питању цијене комуналних услуга.

Једна од пензионерки је и Винка Шкрбић, која је рекла да јој много значи ова подршка.
– Нама са веома ниском пензијом значајно је то да не плаћамо јавни превоз – рекла је она.

Осим угодног дружења, пензионери су имали прилику да на пунктовима које је Град организовао у сарадњи са Градском организацијом Црвени крст Бањалука бесплатно преконтролишу крвни притисак и шећер.

(Српска инфо)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Гандаф

04.09.2022 12:11

Колико има таквих пензионера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре гадаф

04.09.2022 12:36

сигурно их има више него у доба Радојчића колико је тада било бесплатних карата--боли вас истина а коштаће вас ваша бахатост

Name

Комсиница

04.09.2022 12:40

За похвалу. И за Вукана.

Name

Борац

04.09.2022 13:30

Браво Драско!

Name

ВРС-РВИ

04.09.2022 12:32

Браво Драско ????!!! Висе си урадио за двије године него бурлина власт за 20!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

04.09.2022 14:15

Па јесте урадио висе . Ја висе свој глас не дам за снсд

Name

Браво

04.09.2022 12:42

Колико год да их је свакако похвално. Такодје , било би добро да им се растерете и комуналне услуге , подијеле мозда и хигијенски пакети повремено . Неком мало , а неком знаци ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

за БОЉЕ СУТРА

04.09.2022 13:33

Ипак се мозе кад се хоце ! То је примјер само једниг града и једне опстине. Замислите када би свака опстина тако радила , пара има али паре иду на погресну страну и у дзепове властодрзаца . Није ни Саровиц добро рјесење али поцетак је било какво рјесење боље од постојецег стања . Ја цу да гласам за Јелену Тривиц не због било какве странке и политике вец због сансе за БОЉЕ СУТРА . Вјерујем да има наде , вјерујем да мозе боље много боље, Снсд људи у вецини опстина се понасају бахато, осионо, све је зиво поскупило и немају рјесења док су себе и своје дзепове обезбједили а народ грца у биједи и страху. Гласајмо сви за промјену јер горе не мозе . Разумијем страх али нека храброст и паметно буду јаци од страха и када додјем у ону куцицу за гласање нико зиви не мозе да види нити зна за кога гласате, нека савјест повједи за БОЉЕ СУТРА насе дјеце .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

04.09.2022 14:30

Хвала Драску нама пуно знаци

Name

Клик

04.09.2022 18:26

Драско ,Драско ,Драско.... Свака ти цаст .јос да те не блокирају ови из Додикове власти ,неби ти било краја. Али ,народ је уз тебе.... Само ЈЕЛЕНА ,ДРАСКО ,ВУКАН И САРОВИЦ .... Снсд -циста 0